Svéd világbajnok érkezhet a válogatott kispadjára

Ljubomir Vranjes megerősítette: csomagban kaphatja a veszprémi vezetőedzői és a szövetségi kapitányi posztot.

G.B.
2016. 12. 28. 10:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hétméteres.com kiszúrta a Ljubomir Vranjesről szóló hírt a Handball-planet portálon: ennek lényege, hogy a szerb gyökerű, de már Svédországban született egykori klasszis érkezhet vezetőedzőnek a Telekom Veszprém csapatához, egyidejűleg a magyar válogatott kispadjára is. Mint ismert, a két posztot jelenleg Xavi Sabaté látja el. A svéd edző a keddi Melsungen–Flensburg Bundesliga-mérkőzést követően megerősítette a Veszprém érdeklődését a német Sport1-nek adott interjújában, írja a Hétméteres.com.

Gyengítés?

„Aki ezt híreszteli, annak semmi más célja nincs, mint gyengíteni a világbajnokságra készülő magyar válogatottat – mondta a Nemzeti Sportnak Kálomista Gábor, a magyar élklub társelnöke, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója. – Klubunk több kitűnő szakemberrel is tárgyal, ugyanakkor van edzője, akit Xavier Sabaténak hívnak, miként a válogatott szövetségi kapitányát is. A zavart keltőkkel szemben a Veszprém célja a válogatott támogatása, hogy minél sikeresebb legyen a világbajnoki szereplése.”

„A férfiválogatottnál nincs kapitánykérdés, Xavier Sabaté és remek stábja lelkiismeretesen dolgozik, készül a világbajnokságra, miként a keret összes tagja is – mondta szintén a Nemzeti Sportnak Novák András, a kézilabda szövetség főtitkára. – Az edzőtáborban tartózkodóknak és a szövetség vezetőségének is egyetlen feladata és célja van, hogy a csapat ezekben a napokban csakis a vébére koncentráljon, csakis az eredményes felkészüléssel törődjön.\"

Vranjes a német Flensburg trénere, 2014-ben komoly meglepetésre megnyerte a csapattal a Bajnokok Ligáját. Az edző 2013-ban rövid ideig a szerb válogatott szövetségi kapitánya volt, tehát nemzeti csapatnál is gyűjtött némi tapasztalatot. Játékosként világ- és többszörös Európa-bajnok, olimpiai ezüstérme is van Sydney-ből.

Xavier Sabaté alatt egy ideje inog már a kispad Veszprémben. A katalán mester a bajnokságban – évek óta először – kikapott a Szegedtől az alapszakaszban, a Bajnokok Ligájában Barcelonában is vereséget szenvedett, a PSG-vel szemben pedig oda-vissza alulmaradt. A Seha-ligában sem villog a csapat, mely idén – a korábbi évekkel ellentétben – minden fronton (bajnokság, kupa, Seha-liga, BL) megpróbál helytállni. Éppen emiatt jött rendkívül rosszkor, hogy számos kulcsjátékos megsérült az őszi szezon során, többen még mostanra sem épültek fel.

Ebben a helyzetben jött a hír november elején, hogy a Veszprém leült tárgyalni a szlovén Veselin Vujoviccsal, akit akkor menesztettek a PPD Zagrebtől. A klub közleményben tagadta ezt, de Vujovic egy külföldi portálnak megerősítette, hogy egyeztetett a veszprémiekkel.

Xavier Sabaté ezekben a napokban a magyar válogatottal készül a januári világbajnokságra, szerződése nyárig szól a Veszprémmel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.