Tíz évre eltiltották az orosz atléták trénerét

Vlagyimir Mohnyev tiltott teljesítménynövelővel látta el sportolóit.

MTI
2016. 12. 23. 20:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A középtávfutók felkészítésével foglalkozó trénert a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) tavaly novemberi jelentésében azzal vádolták, hogy tiltott teljesítménynövelővel látta el sportolóit, akik között ott volt a 800 méteres síkfutó, Julija Sztyepanova is. Az ő férje, Vitalij Sztyepanov az Orosz Antidoppingcsoport munkatársa volt, és 2014-ben ő nyilatkozott egy német televíziós csatornának az Oroszországban zajló szervezett doppingolásról.

A CAS – amely a felfüggesztett Orosz Atlétikai Szövetség helyett döntött – bizonyítottnak látta a Mohnyev elleni vádakat. Rajta kívül az ugyancsak 800-as specialista Anasztaszja Bazdirevát is eltiltották doppinghasználatért, a szankció két évre szól. Ezenkívül törölték a 2014. április 23. és 2015. augusztus 24. között elért összes eredményét, és a pénzdíjakat is vissza kell fizetnie.

A WADA tavaly novemberben mindkettejükre örökös eltiltást kért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.