Visszavonul a teniszezéstől Ana Ivanovic

A korábbi világelső szerb úgy érzi, többé már nem lesz képes a legmagasabb szinten játszani.

MTI
2016. 12. 28. 19:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ivanovic a Facebookon közölte rajongóival a döntését, amelyet azzal indokolt, hogy érzése szerint többé nem képes a legmagasabb szinten játszani.

„Nincs más választásom. Nehéz döntés volt, de visszavonulok a profi tenisztől. Senki ne szomorkodjon, legyen mindenki optimista, velem együtt” – üzente szurkolóinak az MTI szerint.

Ivanovic 2005-ben nyerte első WTA-tornáját, két évvel később a Roland-Garroson pedig már Gland Slam-döntőt játszott. 2008-ban megnyerte a párizsi tornát, és a világranglista élére állt, innen kezdve azonban hullámzóvá vált a formája, ami az eredményein és a világranglista-helyezésén is meglátszott. Tavaly Párizsban még elődöntős volt, most viszont csak a hatvanharmadik helyen áll a WTA-rangsorban, és szeptember óta sérüléssel küzd. Karrierje során összesen tizenöt WTA-tornát nyert, az ausztrál nyílt bajnokságon a döntő, Wimbledonban az elődöntő, a US Openen pedig a negyeddöntő volt a legjobbja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.