Az első a második ellen – álomdöntő a darts-vb-n

A címvédő, Gary Anderson sorozatban harmadszor nyerheti meg a PDC-világbajnokságot.

TK
2017. 01. 02. 8:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfő este 21 órától játsszák a 2017-es PDC-világbajnokság döntőjét (TV: Sport 1), amelyet a jelenlegi világelső holland Michael van Gerwen és a címvédő skót Gary Anderson vív.

A két (házi) elődöntőt vasárnap este vívták, egyik ágon a hollandok, a másikon a skótok izgulhattak.

A világranglista másodikja nagyon bekezdett Peter Wright ellen, és szépen fokozatosan építette fel előnyét Gary Anderson. Mindketten magas színvonalon dobáltak, az ötödik játszmát még meg tudta nyerni Wright, de ezzel el is lőtte puskaporát, a címvédő tempóját nem bírta, így Anderson jutott be elsőként a döntőbe.

A nap másik elődöntőjében az egész tornán brillírozó Michael van Gerwent próbálta megállítani honfitársa a 12. kiemelt Raymond van Barneverld. Ez annyira jól sikerült neki, hogy 3:0-ra nyerte az első szettet, de ezzel csak azt érte el, hogy felpiszkálta honfitársát, aki ellentmondást nem tűrő játékkal bizonyította, hogy ő a vb legnagyobb esélyese. Mind a két játékos kiemelkedő dobásokat produkált: Van Gerwen például egy dobásra volt a kilencnyilas kiszállótól, a meccset végül is gigászi csatában nyerte a világelső.

Eredmény, PDC-elődöntő:
Peter Wright – Gary Anderson 3-6
Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld 6-2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.