Babos padlót fogott az év első meccsén

A világranglista 28. helyezettje szenzációs kezdés után szenvedett vereséget Sencsenben.

G.B.
2017. 01. 02. 11:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Babos Tímea legyőzhetőnek tűnő ellenfelet kapott a sencseni ATP-torna első fordulójában. A 20 éves, a világranglistán 140. helyen álló Nyina Sztojanovics a selejtezőből verekedte magát a főtáblára, ahol a torna 5. kiemeltje várt rá. Babos nagyszerűen kezdte a mérkőzést, lesöpörte a szerbet, aki 5:0-nál nyerte első játékát. Az első szettet végül 6:1 arányban húzta be a legjobb magyar teniszező alig fél óra alatt.

A másodikban már feljavult Sztojanovics adogatása és védekezése is, összesen négyszer brékelhette volna meg Babos, de egyszer sem sikerült, ettől pedig megzavarodott honfitársunk. 6:5-nél ő vette el Babos adogatását, és ezzel nemcsak visszajött a meccsbe, de már nála volt a lélektani előny.

A harmadik játszmában a szerb elhúzott 2:0-ra, innen még vissza tudott kapaszkodni Babos, de a végére leeresztett, és a második meccslabdát már kihasználta Sztojanovics.

A magyar teniszező honlapja szerint legközelebb az Apia International WTA-tornán lép pályára Sydney-ben.

Sencsen Open, egyes, 1. forduló:
Nyina Sztojanovics (szerb)–Babos Tímea (5.) 1:6, 7:5, 6:2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.