Biztatóan kezdett Melbourne-ben a magyar tehetség

A 18 éves Gálfi Dalma idegesen indított élete első GS-meccsén, de hamar magára talált. Irány a 2. kör.

G.B.
2017. 01. 12. 7:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2015-ben az elődöntőig jutott Melbourne-ben Gálfi Dalma, igaz akkor még a junioroknál versenyzett. Hasonló eredményről egyelőre nem álmodozott, először is a főtáblára szeretne feljutni élete első felnőtt Grand Slamjén a magyar játékos, ehhez a brit Tara Moore-t kellett legyőznie magyar idő szerint csütörtök reggel, a 13. pályán.

Remekül kezdett az egykori junior világranglista 1., és elhúzott 4:2-re az első szettben. Ezután egyre több ki nem kényszerített hibája volt, felhozta ellenfelét, aki a rövidítést simán hozta, így övé lett az első játszma.

A másodikat Moore kezdte jobban, de öt game után magára talált Gálfi, és innentől teljesen megváltozott a játék képe. Jobban védekezett és támadott, a játék minden elemében felül tudta múlni a ranglista 165. helyén tanyázó britet. A harmadik játszmát végül tükörsimán, 6:1-re hozta, így irány a selejtező 2. fordulója. Összesen három mérkőzést kell nyernie ahhoz, hogy főtáblára jusson.

Australian Open
Nők, egyéni, selejtező, 1. forduló
Gálfi–Moore (brit) 6:7, 6:3, 6:1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.