Boksz a jégen: Vay Ádám zörgős balosát nehezen felejtjük

Nem sűrűn bunyóznak kapusok a hokiban, a magyar hálóőr megcsillogtatta boksztudását Kanadában.

G.B.
2017. 01. 12. 9:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hokiban, főképp a tengerentúli bajnokságokban rendszeresek a verekedések a jégen, ez a show része. Általában egy-két suhintás, mezrángatás, földre húzás után a játékvezetők véget is vetnek a küzdelemnek. Ritkább eset, amikor kapusok mérik össze az erejüket.

Vay Ádám, akit a tavalyi világbajnokságon fedezett fel az NHL-es Minnesota Wilds, eddig leginkább a védéseivel kápráztatta el a nézőket, most azt is megmutatta, bokszban is megállná a helyét. A Minnesotából először az Iowába, majd az EHCL-ben szereplő Quad Citybe került, és a Cincinnati ellen sikerült őt kihozni a sodrából a szerdai mérkőzésen.

Az ellenfél hálóőrével, Michael Houserrel eleinte csak kerülgették egymást, majd Vay támadásba lendült, és kiosztott Housernek egy olyan maflást, hogy a kapus azonnal padlót, jobban mondva jeget fogott. Vay becsületére szóljon, hogy azonnal fel akarta segíteni a riválist – hiszen, mint írtuk, elvileg az egész bunyó csak a közönségnek szól –, de a játékvezető gyorsan lezavarta a pályáról, 19 percnyi büntetést kapott. Nem csoda, hogy a magyar játékos győzött. A paraméterei: 196 centiméter magas, és majdnem 100 kiló. Böde Dániel óta tudjuk, ez mit jelent.

1.35-től Vay Ádám bunyója

Vay csapata egyébként vereséget szenvedett a mérkőzésen, és negyedik helyen áll a hétfős Közép-csoportban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.