Francia nagyágyú a Telekom Veszprém célkeresztjében

Az olimpiai és világbajnok William Accambray érkezhet a bakonyiakhoz.

G.B.
2017. 01. 12. 14:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

William Accambray iránt érdeklődik a Telekom Veszprém férfikézilabda-csapat – írja a Handball Planet portál. A bakonyiak keretében nincs hiány balátlövőkből: Ivan Sliskovic, Momir Ilic és Aron Pálmarsson is bevethető, persze ha épp nem sérültek. Az izlandi, aki alapvetően irányítót játszik, de átlövőként is szuperál, épp maródi, és Sliskovic is gondokkal küzdött az elmúlt időszakban. Ráadásul Pálmarssont a Barcelona le akarja igazolni, és mint a 26 éves átlövő korábban elmondta, élete nagy vágya teljesülne be, ha ez bekövetkezne. A szerződése 2018-ig szól.

Accambray nem a legjobbkor igazolt a PSG-be, ugyanis 2014-ben már egy sor elképesztő tehetségű balátlövő sorakozott előtte a klubban. Most épp Mikkel Hansen és Nikola Karabatic, a világ talán két legjobb lövője szorítja ki a csapatból, így kevés játéklehetőséghez jut. A Veszprém ebben a helyzetben úgy gondolja, vele kellene pótolni Pálmarssont, ha tényleg eligazolna az izlandi.

William Accambray hét éven át játszott a Montpellier-ben, mielőtt Párizsba ment volna. Válogatottszinten mindent elért, amit lehet: 2012-ben olimpiát nyert a franciákkal, 2011-ben és 2015-ben vébét, 2014-ben pedig Európa-bajnokságot. Habár az utóbbi időszakban ő is bajlódott sérüléssel, kétségtelenül erősítést jelentene a leigazolása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.