Gyárfás nyugalomra inti az MSZP-t

A most médiavállalkozóként megszólaló befolyásos vezető nem hagyja szó nélkül a szocialisták közleményét.

2017. 01. 04. 16:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyilvánosság előtt ritkán használt pozíciójából, az St. Plusz Kft. médiacég tulajdonosaként adott ki közleményt szerda délután Gyárfás Tamás, reagálva a nap folyamán megjelent hírekre, amelyek az egykori Nap TV székházának várható adásvétele körül keletkeztek.

Az Echo TV-t nemrégiben bekebelező Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester a Demokrata című hetilap újévi számának adott interjújában jelentette be, megállapodott a korszakos médiavállalkozóval.

„Megvásároltam a Nap TV egykori, Angol utcai épületét. Bár írott szerződés most, amikor beszélgetünk, még nincs, kezet fogtunk, vagyis a szóbeli egyezség megszületett. Oda fog átköltözni az Echo Televízió” – fogalmazott az újságnak Mészáros.

Az ingatlannal kapcsolatban viszont van néhány érdekesség. Nemrégiben a 2017-es nyári vizes vb kapcsán újította fel a gigarendezvényt lebonyolító Bp2017 Nonprofit Kft., amely március 9-ei kezdettel bérli is jelképes 1 forintért Gyárfás cégétől; a kedvező bérleti árat épp a felújítás vállalásáért sikerült kialkudnia az állami tulajdonú kft.-nek. Gyárfás most egy, a munkák végső fázisaiban lévő épületet adhatott át igen jó áron Mészárosnak.

Erre reagált szerdán a Magyar Szocialista Párt, rövid közleményben jelezve: büntetőfeljelentést tesz, ha Mészáros megveszi Gyárfástól az Angol utcai, közpénzből felújított házat. Úgy fogalmaznak: alapos a gyanú, hogy „az urizáló fideszes elit a magyar emberek adóforintjait többszörösen ellopja”. Mint írják, „a magyar emberek nem azért fizetnek adót, hogy a pénzükből Mészáros Lőrinc és a mögötte álló Fidesz-közeli kör jól járjon”.

Gyárfás az ügy e pontján ragadott szót, először a Népszavának nyilatkozva: még nincs aláírt szerződése Mészárossal, ha lesz, akkor a felújítást ki fogja fizetni az állami kft.-nek. Ezt megerősítve küldte szét későbbi közleményét – egy médiacég vezetőjeként, de a Magyar Úszó Szövetség sajtósán, Csurka Gergelyen keresztül –, amelyben a fentieken kívül még azt is mondja, írásos nyoma van annak, hogy fizeti a renoválást, ha adásvételre kerül a sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.