Hosszú és CR7 lettek Európa legjobb sportolói

A portugál futballsztár BL-t nyert és Európa-bajnok lett, a magyar úszónő Rióban tarolt.

MTI
2017. 01. 01. 20:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú Katinka és Cristiano Ronaldo lett a 2016. év európai sportolója a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) kontinentális szekciója által szervezett szavazáson. Az AIPS Europe közleménye szerint mindketten először végeztek az élen.

Hosszú Katinka a riói olimpián három arany- és egy ezüstérmet szerzett, emellett megnyerte a rövid pályás világkupa-sorozatot, majd a kanadai Windsorban rendezett rövid pályás vb-n hétszer nyert, kétszer pedig második lett. A magyar úszó pár napja – Simone Biles amerikai tornász mögött – a második helyen végzett az AIPS-nél a világ sportolóinak versengésében, illetve harmadikként végzett az európai hírügynökségeknek 2016 legjobb európai sportolóiról rendezett szavazásán, amelyen éppen Cristiano Ronaldo került az élre.

Hosszút december elején az év női úszójának választotta a vizes sportok világszövetsége, a FINA. Az AIPS Europe-nál, amely a nemzetközi szervezet legnagyobb kontinentális szekciója, Hosszú mögött Angelique Kerber német teniszező és Laura Trott brit kerékpáros végzett a második, illetve a harmadik helyen.

Cristiano Ronaldo a Real Madriddal Bajnokok Ligáját, a portugál labdarúgó-válogatottal pedig Európa-bajnokságot nyert, és ő érdemelte ki a 2016-os Aranylabdát. Az AIPS európai szavazásán Andy Murray brit teniszező és Nico Rosberg német Forma–1-es pilóta követte őt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.