Kíváncsi a budapesti olimpiai falura? Megmutatjuk!

Napvilágot láttak a lehetséges budapesti helyszínek legújabb látványtervei, érdemes rájuk pillantani.

G.B.
2017. 01. 04. 13:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A távirati iroda január 4-én újabb látványterveket kapott a 2024-es olimpia lehetséges budapesti helyszíneiről. Ezeket a Brick Visual, az építési terveket a BORD Építész Stúdió készítette, utóbbi cég tervezte az Új Hidegkuti Nándor Stadiont.

A Várkert Bazár előtti kerékpárversenyekről, a Hősök teréről, amely a gyaloglás és a maratonfutás rajt-cél helyszíne lesz, a Kossuth téri íjászközpontról, a városligeti strandröplabdaközpontról, az újjávarázsolt Hajós Alfréd nemzeti sportuszodáról és a labdarúgótorna mérkőzéseinek helyet adó Puskás Ferenc Stadionról már korábban lehoztuk a látványterveket, most itt vannak az újak. Ezeken megtalálhatjuk az olimpiai falut, a Lágymányosi híd közelébe tervezett atlétikai stadiont és a Dagály úszóarénát is. 

A játékok rendezési jogáért a magyar főváros Los Angelesszel és Párizzsal verseng, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptember 13-án Limában dönt a helyszínről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.