Sima győzelemmel mehetnek a férfi kézisek a vb-re

Császár Gábor és Jamali Iman vezérletével eredményes támadójátékkal kezdte a meccset a magyar együttes.

MTI
2017. 01. 08. 20:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mérkőzésen Bodó Richárd térdfájdalmak miatt nem lépett pályára. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a balátlövőre a hazatérést követően hétfőn MRI-vizsgálat vár, annak eredményétől függ, hogy ott lehet-e a jövő héten kezdődő franciaországi világbajnokságon.

Szegedi csapattársa, az eddig sérüléssel bajlódó jobbátlövő Balogh Zsolt a felkészülés során ezen a találkozón szerepelhetett először.

Eredmény, 3. forduló (Aarhus):

Magyarország–Egyiptom 32-26 (18-13)

-----------------------------------

A magyar válogatott gólszerzői: Császár 7, Bánhidi 5, Jamali és Juhász 4, Harsányi és Lékai 3, Szöllősi 2, Ligetvári, Balogh Zs., Gulyás és Nagy L. 1

Császár Gábor és Jamali Iman vezérletével eredményes támadójátékkal kezdte a meccset a magyar együttes, és amikor ehhez hatékonyabb védekezés, illetve Mikler Roland révén néhány bravúros védés is társult, háromgólos különbség alakult ki (9-6). A játék képe nem változott, Javier Sabaté szövetségi kapitány csapatának lendülete töretlen maradt a folytatásban is, így a szünetben már ötgólos előnyben volt (18-13) észak-afrikai ellenfelével szemben.

Az egyiptomiak mindkét kapu előtt jobban összpontosítottak a második felvonás elején, így gyorsan felzárkóztak, és a 44. percben már csak egy találat volt a különbség (22-21). Az 50. percet követően néhány jó egyéni akciónak köszönhetően ismét elléptek a magyarok, sőt az addigi legnagyobb differencia alakult ki (30-24), amivel biztossá vált a siker.

A csapatok 16. alkalommal találkoztak egymással, a párharc történetében – egy döntetlen mellett – ez volt a 15. magyar győzelem.

A világbajnokság szerda este kezdődik Párizsban, a magyar együttes pénteken Rouenban játssza első csoportmérkőzését.

később:

Dánia–Izland 20.15

csütörtökön játszották (Aalborg):

Dánia–Magyarország 24-21 (8-10)

Izland–Egyiptom 30-27 (13-14)

pénteken játszották (Skjern):

Magyarország–Izland 30-27 (18-15)

Dánia–Egyiptom 36-26 (17-13)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.