Több doppingellenőrzést sürget a darts világbajnoka

Emellett azt szeretné Van Gerwen, ha szeretett sportága az olimpiai programba is bekerülne.

MTI
2017. 01. 11. 11:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A darts világbajnoka, Michael van Gerwen azt szeretné, ha a sportágban több lenne a doppingellenőrzés, és a játék felkerülne az olimpia műsorára.

„Az ötkarikás szereplés nagyszerű lenne. A golf is olimpiai sportág, a darts is az lehetne” – mondta a 27 éves holland játékos, elismerve, hogy a közeljövőben reálisan erre kevés az esély. „Két világszövetségünk van, ezért ez most még nem működne” – tette hozzá.

Van Gerwen, aki a londoni vb múlt hétfői döntőjében aratott győzelmével pályafutása során másodszor hódította el a világbajnoki címet, azt reméli, hogy a jövőben több lesz a doppingvizsgálat és a vérteszt a sportágban. Ahogy elárulta, az előző szezonban őt mindössze ötször vagy hatszor ellenőrizték. „A biológiai útlevél bevezetésével világossá tennénk, hogy egyre profibbak vagyunk” – mondta a vizsgálatok esetleges kiszélesítésével kapcsolatban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.