A Ferencvárost esélyesebbnek tartják a Győrnél

A mezőnyben továbbra is a Győr büszkélkedhet a legjobb gólkülönbséggel és a legkiválóbb támadójátékkal.

MTI
2017. 02. 22. 17:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EHF honlapján szerdán megjelent elemzés szerint az FTC mellett szól, hogy mindhárom eddigi mérkőzését megnyerte a középdöntőben, ráadásul átlagosan 6,3-es gólkülönbséggel bizonyult jobbnak ellenfeleinél. Szintén kedvezhet a zöld-fehéreknek, hogy május első hétvégéjén ismét Budapesten rendezik a négyes döntőt.

„Szucsánszki, Pena és Hornyák szinte megállíthatatlan ebben a szezonban. A Buducnost Podgorica elleni 33-25-ös, meggyőző siker azt mutatja, hogy az FTC szinte már csúcsformában van, de a játékosoknak nem szabad elfelejteniük a macedón Vardar Szkopjétól elszenvedett, 37-24-es novemberi vereséget” – írják.

A Ferencvárost az esélyeket összegző rangsor második helyén szerepeltetik, a tavaly tavasszal magyar bajnok, kupagyőztes és BL-ezüstérmes Győr viszont csak a harmadik. Az idény kezdete előtt még Ambros Martín vezetőedző együttesének végső sikerét tartották a legvalószínűbbnek, de most azt jósolják, hogy a norvég beálló, a várandós Heidi Löke hiányával nehezen birkóznak meg védekezésben és támadásban egyaránt.

Ennek ellenére hangsúlyozzák, hogy a mezőnyben továbbra is a Győr büszkélkedhet a legjobb gólkülönbséggel (42) és a legkiválóbb támadójátékkal, ugyanis kilenc meccsen 272 gólt szerzett.

A rangsor első helyén a Vardar szerepel, amely egyedüliként veretlen az elitmezőnyben.

A Ferencváros szombaton a francia Metz együttesét fogadja, a Győr pedig a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonába látogat a középdöntő negyedik fordulójában.

Az 1. csoport állása: 1. Vardar Szkopje (macedón) 13 pont, 2. FTC-Rail Cargo Hungaria 11, 3. Buducnost Podgorica 8, 4. Metz (francia) 6, 5. Thüringer HC (német) 4, 6. Asztahanocska (orosz) 0

A 2. csoport állása: 1. Győri Audi ETO 11 pont, 2. Midtjylland (dán) 8 (178-170), 3. Larvik 8 (191-188), 4. CSM Bucuresti (román) 7, 5. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 6, 6. Esbjerg (dán) 2

A csoportok első négy helyezettje jut a negyeddöntőbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.