Alig maradt le Sebastian Vettel Lewis Hamilton mögött

Az első tesztelés csütörtökig tart, a szezonrajt előtt még egyszer lesz lehetősége a csapatoknak gyakorolni.

MTI
2017. 02. 27. 21:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háromszoros világbajnok brit versenyző a délutáni négy órában kapott lehetőséget arra, hogy kipróbálja a német gyártó idei autóját, az 1:21.765 perces ideje pedig a nap legjobb eredménye volt. Újdonsült csapattársa, az előző szezon végén világbajnokként visszavonult Nico Rosberg helyét átvevő finn Valtteri Bottas a délelőtti etapban ült a volán mögé, ám ő nem az autó gyorsaságát, hanem hosszú távú megbízhatóságát tesztelte: 79 kört tett meg a W08 nevű autóval.

Hamilton mögött a Ferrari négyszeres világbajnoka, a német Sebastian Vettel érte el a második legjobb eredményt, ideje 113 ezreddel volt lassabb, mint a brité. A harmadik helyen a Williamsszel versenyző Felipe Massa zárt, aki éppen Bottas távozása miatt tért vissza azok után, hogy az előző idényben bejelentette visszavonulását.

Az elmúlt évtized legeredményesebb istállói közé tartozó Red Bull Renault-nak és McLaren-Hondának komoly nehézségei adódtak: előbbi pilótája, Daniel Ricciardo egész nap elektromos gondokkal küzdött, utóbbi együttesnél a kétszeres világbajnok Fernando Alonsónak pedig a Honda motorral voltak problémái. Emiatt mindketten a tervezettnél jóval kevesebb kört tudtak megtenni.

Az első tesztelés csütörtökig tart, a március 26-i, melbourne-i szezonrajt előtt még egyszer, március 7. és 10. között lesz lehetősége a csapatoknak gyakorolni, akkor is Barcelonában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.