Csötönyi: Csak Erdei Zsolt javára vagyok hajlandó lemondani

A népszerű Madár lehet a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnöke. Alakul az összefogás mögötte.

MTI
2017. 02. 13. 20:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Azt ígérte, átadja a stafétát nekem. Ha ezt valóban komolyan gondolja, akkor rendkívüli közgyűlésen kell tisztújítást végeznünk, és meg kell szavaztatni az elnök személyét” – nyilatkozta Erdei Zsolt az M4sport.hu-nak.

Az egykori olimpiai bronzérmes, profi világbajnok a közelmúltban úgy fogalmazott, hogy ha a boksztársadalom kilencven százaléka támogatná, akkor vállalná az elnökséget, ráadásul azóta rengeteg pozitív visszajelzést kapott ezzel kapcsolatban. „Mindazok az emberek, akikkel beszélgettünk – főleg edzők, szakosztályvezetők –, az újítás mellett állnak. Mellettünk, mellettem állnak, úgyhogy abszolút pozitívan tekintek a jövőbe” – tette hozzá a Madárfészek Akadémia vezetője.

Ifj. Balzsay Károly szövetségi kapitány úgy vélekedett, tudatos, felépített, megújulást akaró misszió zajlik a sportágban. „Egy küldetés, amelyben sokan benne vagyunk, és most már lehet azt mondani, hogy tömegek állnak mögöttünk. A mostani magyar amatőr ökölvívás belülről akar megújulni, szeretné először a vezetőségváltást” – nyilatkozta ugyancsak az M4sport.hu oldalon. Hozzátette, ismerik a szükséges jogi folyamatokat, ezért bíznak abban, hogy a tervezett változások néhány héten belül lezajlanak.

Csötönyi Sándor 1996 óta vezeti a szövetséget, jelenlegi mandátuma 2020-ig szól. Az ő kizárólagos joga a MÖSZ rendkívüli tisztújító közgyűlésének összehívása. Legközelebb – áprilisban – csupán évi rendes közgyűlés lesz.

„Nem cáfolom a híreket, de kijelentem, hogy csak Erdei Zsolt javára vagyok hajlandó lemondani az elnöki posztról, mert benne megbízom, és becsületes, tisztességes embernek tartom” – nyilatkozta az MTI-nek hétfőn este Csötönyi.

Hozzátette, egy-két részlet még megoldásra vár az ügyben. A váltás egyik módja az lehet, ha az áprilisi közgyűlésen visszalép Erdei javára, akit az elnökség megbízhat az elnöki feladatok ellátásával, ha nincs másik jelentkező. Ha lesz ellenjelölt, akkor válik szükségessé a rendkívüli tisztújító közgyűlés összehívása.

„Már egy ideje gondolkozom ezen. Mindig az volt a célom, hogy olyasvalaki vegye át a posztot, aki a sportágból érkezik, és fontosnak tartom, hogy főállású elnöke legyen a szövetségnek. Ha bárki mással kellene megküzdenem a tisztségért, vállalnám. Ami engem illet, később sem fogok hátat fordítani a boksznak” – fogalmazott Csötönyi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.