Gyárfást megtartják a vébé szervezőbizottságában

Az Orbán Viktor által aláírt tegnapi Magyar Közlönyből pontosan kiderül, mi is lett a sorsa Gyárfás Tamásnak.

MNO
2017. 02. 14. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Sport múlt heti információi nem bizonyultak teljesen helyesnek: bár a január elején távozott úszószövetségi (MÚSZ) elnök, Gyárfás Tamás nem marad társelnöke a júliusi Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság Szervező Bizottságának, tagként továbbra is részt vesz a munkában.

Erről a mai napon megjelent Magyar Közlöny tanúskodik. Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett írás oly módon módosítja a 2015-ös kormányhatározatot, hogy a Nemzetközi Úszószövetség magyar alelnöke is helyet kap a szervezőbizottságban. Az illető pedig ugye nem más, mint Gyárfás Tamás, aki így mégsem szakad el teljesen az általa hazánkba hozott nyári világversenytől.

Viszont mivel a korábbi határozat 4. pontja hatályát veszti, Gyárfás társelnöki megbízatása megszűnik. Egyúttal kikerül a szervezőbizottságból a MÚSZ főtitkára, viszont helyet kap valamennyi érintett szakszövetség elnöke, tehát az új elnök, Bienerth Gusztáv is.

 ###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.