Kemény Dénes most nem tartja jónak a népszavazást

A három olimpiát nyert vízilabdaedző szerint két éve jobb lett volna voksolni. Szilágyi Áron népszavazáspárti.

Radványi Benedek
2017. 02. 21. 10:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke így fogalmazott a Nemzeti Sportnak: „Amikor fél évvel ezelőtt vállaltam, hogy reklámarc leszek, akkor hatvan százalékon állt a támogatottság, aztán még növekedett is, én pedig szívesen álltam olyan dolog mellé, amelyet a többség támogat, és BOM-tagként nekem is régóta szívügyem.

A népszavazást jó dolognak tartom ilyen horderejű ügyben, csak nem most, a hajrában, hanem mondjuk két évvel ezelőtt.

A dohai prezentáció óta folyamatosan javulnak az esélyeink, amelyeken sokat rontott a kialakult helyzet.”

A keddi sportnapilap hátsó oldalán közölt, egyoldalas, Legyen a miénk! címmel ellátott, az ötkarikás játékok rendezése mellett kiálló anyagban megszólalt a Budapest 2024-es plakátok másik arca, a kétszeres olimpiai bajnok vívó, Szilágyi Áron is: „Az a kampány, amelyet mi, sportolók folytatunk, nem arra hivatott, hogy meggyőzze az embereket az olimpiarendezésről, hanem hogy felhívja a figyelmet a pályázatra, kicsit meghozza a kedvet a játékokhoz. Én továbbra is a pályázat elkötelezett híve vagyok. Bármi is történik, az a folyamat része, egy biztos: most valami történni fog.

Ha már ennyien kinyilvánították a véleményüket, kifejezetten a népszavazásra voksolok, ha azon többségben lesznek a nemek, visszalépünk,

ha viszont az igenekből lesz több, az erős üzenet lesz a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, és bizonyítani fogja elkötelezettségünket az olimpiai rendezés mellett.”

A Magyar Olimpiai Bizottság továbbra is kiáll Magyarország olimpiai pályázata mellett, hétfőn az elnök, Borkai Zsolt, valamint Orbán Viktor is megszólalt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.