Két és fél negyedig gólt sem tudtunk dobni Montenegrónak

Ritka súlyos kudarcnak indult, végül ötgólos hazai vereség lett a vége.

MTI
2017. 02. 11. 21:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötödik helyet hozó riói olimpia óta mostanra jelentősen megfiatalított magyar válogatott roppant gyámoltalanul, pontatlan, ennél fogva hatástalan játékkal kezdte az összecsapást a tavaly nyári ötkarikás játékokon negyedikként végzett riválissal szemben. Montenegró sorra-rendre szerezte góljait, s meg sem állt a nagyszünetig fél tucat találatig, miközben a hazai csapatból senki sem tudta bevenni az ellenfél kapuját.

Az első magyar gólra csaknem a harmadik negyed közepéig (!) kellett várni, ekkor – majdnem 19 perc elteltével, 0-7-nél – Decker Ádám volt sikeres, aki közelről juttatta hálóba a labdát (1-7). Hogy kevésbé csúfos látványt nyújtson az eredményjelző, még ebben a játékrészben Erdélyi Balázs is betalált (2-7).

A zárószakaszban – 2-8-nál – nyolcadik emberelőnyét végre kihasználta a magyar csapat: Erdélyi lőtt tisztes távolból nagy gólt. Az utolsó egy percben két gól esett, előbb a szintén duplázó Decker volt eredményes, de még erre is volt válaszuk a vendégeknek, akik 9-4-re diadalmaskodtak.

Märcz Tamás szövetségi kapitány úgy összegzett az M4 csatornának, hogy az elején az ellenfélnek minden összejött, a magyaroknál viszont hiányzott néhány támaszték, akit kivett erre a napra a csapatból.

„Elég mélyről kezdtünk, nagy pofonnak indult, a meccs közepe táján felébredtünk, de annyira új ez a csapat, hogy még hosszú az út, amit be kell járnunk, hogy sokkal jobbak legyünk” – tette hozzá.

Eredmény:

Magyarország–Montenegró 4-9 (0-3, 0-3, 2-1, 2-2)
a magyar góldobók: Erdélyi, Decker Á. 2-2

A szombati másik mérkőzésen:
Horvátország–Szlovákia 17-3 (3-2, 5-0, 4-1, 4-1)

pénteken játszották:
Montenegró–Horvátország 7-7
Magyarország–Szlovákia 20-5

vasárnap:
Montenegró–Szlovákia 10.00
Magyarország–Horvátország 11.30

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.