Kiütéses győzelemmel mutatkozott be Märcz Tamás

A magyar vízilabda-válogatott 20-5-re győzte le a szlovák együttest.

MTI
2017. 02. 10. 21:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A debütáló Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese villámgyorsan háromgólos előnybe került Manhercz Krisztián és Decker Ádám találataival. Az előnyét fokozatosan növelő magyar csapat fölényét jól jellemzi, hogy a szlovákok a második negyedben, 4-0 után szerezték meg első góljukat, valamint hogy egyik játékosuk már a nagyszünet előtt kipontozódott.

A fordulás után a kapuban a Lévai Mártont váltó Decker Attilát sem dolgoztatták meg jobban a szlovák lövések, elöl viszont remekül teljesített a magyar csapat, Hosnyánszky Norbert és Vámos Márton is szórta a gólokat, s a nemzeti együttesben bemutatkozó Kovács Gergő is betalált. A magyar válogatott lendülete a záró felvonásban kissé csökkent, ám így is növelte a különbséget, s magabiztosan győzött.

„Kicsit vártam azt, hogy a jó szlovák játékosok, akik Magyarországon szerepelnek, megérkeznek a keretbe, de nem így történt. Nem voltunk egy súlycsoportban, ezt köszönjük nekik, hiszen a Volvo minden magyar gólért fizet az utánpótlásnak” – értékelt Märcz Tamás első találkozója után arra utalva, hogy a névadó szponzor minden magyar találatért 110 ezer forinttal támogatja a hazai utánpótlásképzést.

„A horvátok és a montenegróiak jóval magasabb, világszínvonalat képviselnek, ezek már sokkal bonyolultabb mérkőzések lesznek. Továbbra is azt várom, hogy folytatjuk a lendületes játékot, megmarad a gólerősség, és rendezettek leszünk mind védekezésben, mind támadásban” – tette hozzá a kapitány.

Korábban az olimpiai ezüstérmes horvát és a Rióban negyedik montenegrói gárda 7-7-es döntetlent játszott.

Eredmények:

Magyarország–Szlovákia 20-5 (3-0, 7-2, 7-1, 3-2)
a magyar gólszerzők: Hosnyánszky, Vámos 4-4, Manhercz, Zalánki 3-3, Bedő 2, Decker Á., Erdélyi, Kovács Ge., Mezei 1-1

korábban:

Horvátország–Montenegró 7-7 (2-2, 1-1, 3-2, 1-2)

szombaton játsszák:
Horvátország–Szlovákia 19.00
Magyarország–Montenegró 20.30

vasárnap játsszák:
Montenegró–Szlovákia 10.00
Magyarország–Horvátország 11.30

(FOTÓ)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.