Magic Johnson visszatért a Lakershöz

A klub története legrosszabb időszakát éli, lesz dolga az új sportigazgatónak.

MTI
2017. 02. 21. 19:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Johnson kinevezése mellett kedden azt is bejelentették, hogy 17 év után távozik Mitch Kupchak vezérigazgató, és Jeanie Buss tulajdonos a bátyját, Jim Busst is menesztette az ügyvezető alelnöki posztról.

„Hiszek benne, hogy a mostani intézkedéseimnek köszönhetően a Lakers visszatér azokba a magasságokba, ahol Jerry Buss időszakában volt, és amit rajongóink joggal várnak” – utalt édesapjára, a klub néhai tulajdonosára Jeanie Buss.

A Lakers története legrosszabb időszakát éli, ugyanis sorozatban háromszor maradt le a rájátszásról. Tavaly 17 győzelem mellett 65 vereséggel zárt, jelenleg pedig 19/39 a mutatója.

Kupchak összesen 30, Jim Buss pedig 19 évig dolgozott a klubvezetésben.

Pályafutása során Magic Johnson kizárólag a Lakers színeiben szerepelt az NBA-ben, amelyben öt alkalommal lett bajnok. Visszavonulása óta klubvezetőként még nem tevékenykedett, de sikeres befektetőnek, üzletembernek bizonyult, illetve 1994-ben egy rövid ideig edzőként segítette korábbi csapatát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.