Női kézi BL: hat góllal győzött a Ferencváros

29-23-ra verték meg francia ellenfelüket.

MTI
2017. 02. 25. 18:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt és fél percet kellett várni az első ferencvárosi gólra, de mivel Bíró Blanka kiválóan védett, a franciák nem tudtak elhúzni (1-1). A hazaiak támadójátéka továbbra is akadozott, többször a kapufát találták el, Elek Gábor vezetőedző időkérését követően azonban javult a hatékonyságuk. A Metz hét percig nem szerzett gólt, az FTC viszont ekkor ötször is eredményes volt (10-6). Többen is kiegyensúlyozott, eredményes teljesítményt nyújtottak a ferencvárosiak közül, így a szünetben öt találattal vezettek (15-10).

Jól kezdte a második felvonást az FTC, de hétgólos előnynél megtört a lendülete, és a vendégek kellemetlen, nyitott védekezése miatt öt percig nem talált a hálóba. A folytatás viszont ismét remekül sikerült, a magyar együttes a hajrában magabiztosan kézilabdázott, szinte minden posztról eredményes volt, nyert 29-23-ra, és továbbra is százszázalékos a középdöntőben.

A Ferencváros gólszerzői: Schatzl, Szucsánszki (6-6), Zácsik, Lukács (4-4), Pena, Jovanovic (3-3), Kovacsics (2), Snelder (1). A Metz legeredményesebb játékosa Tamara Horacek volt hat góllal.

Az FTC jövő vasárnap Planéta Szimonetta együttese, a német Thüringer HC vendégeként folytatja szereplését a középdöntőben. A német bajnoki címvédő szombaton meglepetésre 26-24-re kikapott az orosz Asztrahanocska otthonában. A magyar jobbátlövő nem lépett pályára, mert egész héten fájlalta a térdét, és nem tudott edzeni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.