Simán nyert a Ferencváros Podgoricában

A Győr döntetlent játszott a Larvikkal.

MTI
2017. 02. 12. 19:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FTC továbbra is veretlen idegenben a BL-ben, egy döntetlen mellett ez már a negyedik sikere volt.

Három kiváló játékos, Milena Raicevic, Suzana Lazovic és Djurdjina Malovic is hiányzott a hazaiaktól, ráadásul nem volt telt ház, és szinte kizárólag a Ferencváros szurkolóinak hangját lehetett hallani a lelátóról. Az első percben két gólt szerzett az FTC, majd a montenegróiak szépítése után tovább növelte előnyét, tíz percet követően már 7-3-ra vezetett.

Bíró Blanka kiválóan védett, csapattársai pedig hatvanszázalékos hatékonysággal lőttek az első negyedórában (5-11), és a játék képe a folytatásban sem változott. Szucsánszki Zita vezérletével továbbra is rendkívül eredményesek voltak a vendégek, Bíró a lövések több mint felét hárította, a Buducnost pedig kimondottan szétesően, pontatlanul, motiválatlanul kézilabdázott, így az FTC előnye a szünetben már tíz gól volt (9-19).

Nem volt átütőerő a hazaiak támadásaiban, a második felvonásban némileg mégis hatékonyabbnak bizonyultak, mert a Ferencváros védekezése a jelentős előny birtokában már nem volt olyan kemény, mint addig (14-25). A hajrá nem hozott izgalmakat, a korábbi 12 gólos különbség nyolcra csökkent, az FTC ennek ellenére magabiztosan győzött.

A Buducnost legeredményesebb játékosa Katarina Bulatovic volt hét találattal.

A női BL-ben a jövő hétvégén nem rendeznek fordulót, a Ferencváros legközelebb február 25-én lép pályára a középdöntőben, amikor a francia Metz csapatát fogadja.

Korábban a Győri Audi ETO KC hazai pályán 27-27-es döntetlent játszott a norvég Larvik csapatával.

Nem rohanta le ellenfelét a Győr a meccs elején, sőt, csupán hat és fél perc elteltével szerezte első gólját. Hiányzott az átütőerő és a pontosság a hazai támadásokból, ezért Ambros Martín vezetőedzőnek már a 14. percben időt kellett kérnie (2-5). A norvégok kapusa, Sandra Toft Galsgaard remekül védett, de a magyar csapat a holland Nycke Groot és – a Larvikot 2009-től tavaly nyárig erősítő – Nora Mörk góljaival egyenlített (6-6).

A vendégek általában tudatosan lassították a játékot, de amikor lehetőségük adódott, gyors és eredményes ellentámadásokat vezettek. Nora Mörk ikertestvére, Thea Mörk duplájával ismét néggyel jobban állt a Larvik (7-11), ám a szünetig újra felzárkóztak a győriek (9-11).

Az előző BL-forduló legjobb játékosának választott Görbicz Anita a második félidő elején lőtte első gólját, amellyel egyenlített, majd a meccsen először a 37. percben már vezetett is a Győr (13-12). A magyar csapat 7-1-es sorozata sem szegte a norvégok kedvét, gyorsan egalizáltak, sőt, tíz perccel a vége előtt újra vezettek (20-21).

Úgy tűnt, a hajrában sem változik a játék képe, a házigazdák meddő támadásokat vezettek, nem találták a türelmesen kézilabdázó Larvik taktikájának ellenszerét. Az 58. percben 27-24-es hátrányban voltak, de Bódi Bernadett, Eduarda Amorim és Yvette Broch góljaival sikerült egyenlíteniük és egy pontot megmenteniük.

A mezőny legeredményesebb játékosa a vendégek jobbszélsője, Amanda Kurtovic volt tíz góllal.

A női BL-ben a jövő hétvégén nem rendeznek fordulót, a győriek legközelebb február 25-én a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában lépnek pályára a középdöntőben.

Eredmény:

női BL, 2. csoportkör, 3. forduló, 1. csoport:

Buducnost Podgorica (montenegrói) – FTC-Rail Cargo Hungaria 25-33 (9-19)

a Ferencváros gólszerzői: Szucsánszki 7, Pena, Jovanovic 4-4, Mészáros, Kovacsics, Snelde, Lukács 3-3, Schatzl, Hornyák 2-2, Zácsik, Monori 1-1

A csoport állás: 1. Vardar Szkopje (macedón) 13 pont, 2. FTC-Rail Cargo Hungaria 11, 3. Buducnost Podgorica 8, 4. Metz (francia) 6, 5. Thüringer HC (német) 4, 6. Asztahanocska (orosz) 0

2. csoport: Győri Audi ETO-Larvik (norvég) 27-27 (9-11)

A csoport állása: 1. Győri Audi ETO 11 pont, 2. Midtjylland (dán) 8 (178-170), 3. Larvik 8 (191-188), 4. CSM Bucuresti (román) 7, 5. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 6, 6. Esbjerg (dán) 2

A csoportok első négy helyezettje jut a negyeddöntőbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.