Stadion a Rákóczi úton, süllyedő Csepel

A Kétfarkú Kutya Párt olimpiai kiadványa humoros köntösbe öltöztetett álhírekkel mér csapást a kormányra.

G.B.
2017. 02. 13. 13:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Magyar Idők kormánypárti napilap fejlécének szinte pontos másával kiadott egy nyolcoldalas „lapot”, melybe a szervezet arculatának megfelelően kizárólag vicchírek kerültek be. A kiadvány tulajdonképpen egy olimpiai „melléklet”, mely a címlapon olyan címekkel indít, mint? „Túl nehezek voltak az olimpiai létesítmények”, illetve „Orbán: Nem lesz vége az olimpiának”. A Magyar Időket idéző címlap szándékos, a lap a kormány kommunikációjával jelentkezik nap mint nap az olimpia kapcsán. A nyolcoldalas újság szándéka egyértelmű: nevetségessé tenni a kormánypropagandát és azt az álláspontot, hogy Magyarország jelenlegi állapotában valóban gond nélkül, sikeresen meg tudna rendezni egy nyári olimpiát. Az újságot Budapest utcáin osztogatják ingyen. A Magyar Idők a vicclap megjelentetése miatt jogi lépéseket tesz.

A címlapon feltüntetett olimpiai éremtáblázatot Magyarország vezeti, de lehetetlen volna más forgatókönyv, ugyanis minden további helyezett is Magyarország. A tévedésből a Rákóczi út közepére tett stadion kapcsán azt írják, a dugóban ülők ingyen nézhetik a mérkőzést, sőt a befizetett dugódíjba így majd beszámítják a meccsbelépőt is, ha bejutna az ember a találkozóra.

A Népszínház utcából eltűnt olimpiai sajtóközpontnál nagyobb anyagban foglalkoznak a megújuló belvárossal. A belső pesti kerület annak köszönhetően kap új külsőt, hogy az olimpiára látogató turisták és szurkolók komoly károkat okoznak. Képpel illusztrálva írnak arról, hogy 3-as metró alagútja nagyszerűen vizsgázott az úszóversenyek során. A fotón megannyi sportoló pillangózik a népligeti megállónál a vízzel teli alagútban.

Bár az egész kiadvány tele van szándékosan eltúlzott, önmagából kifordított, Hírcsárda-jellegű hírekkel, a „Kanadai sportlövészek lövöldöztek a Blahán, 71 halott” feltehetően sokaknál feszegetni fogja a határokat. Amikor viszont Orbán Viktor Az éjjel soha nem érhet véget című focislágerré vált „zeneremek” mintájára kijelenti, hogy a budapesti olimpiának nem lesz vége, nos tényleg el lehet morzsolni egy könnycseppet.

A kétfarkúak újságjában olvasni még gerellyel átszúrt Trumpról, BKV-ellenőrökből átképzett versenybírókról, idegenszívű ellenzékről, mely ufótámadásokkal próbálja szabotálni a játékokat, a 400 méteres férfihátúszás győztese mögött álló Soros Györgyről és a magyar űrprogramról, melyet az olimpiai túlköltekezés miatt felvett IMF- és világbanki hitelből indít majd be Magyarország.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt viccpártként jelent meg néhány éve, folyamatosan ekézi a kormányt a maga módján, most az olimpiai kandidálást figurázza ki.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.