Tizennyolc éve nem ért el ilyen sikert magyar klub

A csabai csapatkapitány korábban nem is álmodott róla, hogy egy napon sztárcsapatot is kiejthetnek.

MNO
2017. 02. 22. 11:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak a városi portál Beol.hu beszámolója alapján ért el óriási sikert a békéscsabai női röplabdacsapat. Mint írják, tizennyolc éve nem járt olyan magaslatokban a második számú európai kupában magyar női röplabdacsapat, mint ahová most, a legjobb nyolc közé a francia Béziers Angels kiverésével a Linamar-Békéscsabai RSE eljutott.

A magyar szövetség honlapján Sasa Nedeljkovic vezetőedző úgy fogalmazott:

„Az út elején sokan csak megmosolyogtak bennünket, de bizonyítottuk, hogy óriási dolgokra vagyunk képesek. Ez a győzelem mindenkié, a városé, a szurkolóké, a klubvezetőké, a szponzoroké, az egész magyar röplabdáé.”

Baran Ádám klubelnök hozzátette: „Nehéz ilyenkor szavakat találni.

Egy vidéki, forráshiányos klubként indultunk, s most eljutottunk oda, hogy kiejtsünk egy európai sztárcsapatot,

és bejussunk a legjobb nyolc közé a második legrangosabb európai kupasorozatban. Félelmetes teljesítmény és hihetetlen öröm mindez. Már amikor megérkeztünk a visszavágóra, láttam a csapaton a hitet, a magabiztosságot, az erőt, és éreztem, hogy ezt a párharcot mi nem veszíthetjük el. Azt is nagyon nagy sikernek éltem meg, hogy több olyan játékost sikerült felhoznunk erre a nagyon magas szintre, aki pár éve még nem hitt abban, hogy ekkora eredmények elérésére képesek. Fantasztikus érzés most a Linamar-BRSE vezetőjének lenni. És még valami: tudjuk jól, hogy a közelmúltban kétszer is CEV-kupát nyert olasz sztárcsapattal, az Arsizióval találkozhatunk a következő körben – a párharcuk első meccsét 3:0-ra nyerték a Minszk ellen. Ezúton üzenjük a kiváló együttesnek, hogy kössék fel a nadrágot, jönni fogunk. Hajrá, Csaba!”

A távirati iroda összeállítása alapján a magyar bajnok és kupagyőztes csabaiak a nyolcaddöntő hazai első meccsét követően kedden az idegenbeli visszavágót is 3:1-re nyerték meg a Béziers ellen, így kettős sikerrel léptek tovább. A magyar klubcsapatok közül legutóbb az 1998–99-es idényben a BSE-nek sikerült a negyeddöntőbe jutnia a CEV-kupában.

Soós Nikolett csapatkapitány a szövetség honlapján elmondta:

„Kilenc éve vagyok már a Békéscsaba játékosa, amikor idejöttem, álmodni sem mertem arról, hogy ekkora sikereket érek majd el.”

A folytatásról szólva Szakmáry Gréta kijelentette: 

„A nyolc között valószínűleg az olasz sztárcsapat vár majd minket. Az Arsizio ellen örömjátékot várok a csapattól, hisz már az óriási teljesítmény, hogy most itt vagyunk. Az olaszok több röplabdása is két méter fölötti magassággal bír, ettől függetlenül meg akarjuk mutatni, hogy nem véletlenül jutottunk a legjobb nyolc közé.”

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.