Ancsinnak fogalma sincs, miért nem kellett Sabaténak

Császár Gábort kell megállítani Schaffhausenben, a Bajnokok Ligájában, egy újabb fontos meccsen. Pálmarsson edz.

AA
2017. 03. 02. 11:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája második legjobb góllövője játszik a – legutóbbi szezon alapján – második legjobb csapattal csütörtök este nyolc órától. Azaz Császár Gábor és svájci együttese, a Schaffhausen küzd meg a tavalyi BL-döntős Telekom Veszprémmel.

Az A csoport meccse csak a Veszprémnek fontos igazán, a viszonylag kedvező továbbjutást jelentő harmadik helyért harcol, a svájci együttes már kiesett az utolsó két forduló előtt.

A találkozó előtt kicsit meglepő nyilatkozatot tett Ancsin Gábor, a Veszprém nyáron Szegedről szerződtetett jobbátlövője, akit idén még fontos meccsen a klubjában nem láttunk, csak a válogatottban, mégpedig a januári világbajnokságon. A szövetségi kapitány és a Veszprém trénere ugyanaz: Xavier Sabaté, aki emberbarát jelenség az edzői elitben, de úgy látszik, Ancsinnal elfelejtette közölni, miért nem tette be a keretbe sem mostanában.

„Az okát nem tudom – mondta  többszöri kimaradásáról Ancsin Gábor a Nemzeti Sportban. – Azt viszont igen, hogy a csapatot az edző állítja össze, aki februárban csak kétszer számított rám, a Gyöngyös és a Ljubuski ellen.

A januári vébén még minden rendben volt,

azóta is szorgosan edzem, jó erőben vagyok, és személyes okot sem ismerek, ami miatt kimaradnék. Bizakodom, nem csüggedek, várom a lehetőséget.”

Xavier Sabaté is beszélt, de véletlenül sem Ancsin Gáborról. Nagy Lászlót és Momir Ilicet dicsérte, a pályán rég látott irányító-átlövőről, Aron Pálmarssonról elmondta, a héten már edz, a balátlövő Ivan Sliskovic viszont még mindig orvosi eset. 

A legutóbbi két BL-meccs közül a Barcelona ellen, otthon érezhetően hiányoztak a sérült, illetve mellőzött lövők, Kielben viszont nélkülük nyert a Veszprém.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.