Meg fog lepődni, kik a legértékesebb magyar sportolók

Annyit segítünk, hogy az élbolyban nem a férfiakat találjuk.

G.B.
2017. 03. 01. 11:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 24.hu szemlézte  a Forbes legértékesebb magyar sportolókról készített huszonötös listáját, ahol zömmel a nyári játékokon sikerrel szereplők találhatók meg. Az első helyezettet bárki egy másodperc alatt kitalálja: természetesen a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka. Az ezüstérmes kilétét már kacifántosabb lenne kitalálni: Szilágyi Áronról van szó, aki a Forbes szerint azzal nyerte el az előkelő helyet, hogy a páston és civilben is rendkívül szerény, megnyerő a külseje, ráadásul igen intelligens. A dobogón a hölgyek dominálnak, ugyanis Kozák Danuta lett a harmadik. Klasszis kajakosunk Hosszúhoz hasonlóan három aranyat hozott Rióból, és már majdnem 170 millió forintnyi állami jutalmat lapátolt össze eddig.

A negyedik a Veszprém kézilabdázója, Nagy László, a hatodik az olimpiai ezüsthalmozó Cseh László. Közéjük ékelődött érdekes módon Gyurta Dániel, aki a nyári játékokon legutóbb leszerepelt, de Londonban győzött, ráadásul sokszoros világbajnok. Vélhetően ő is a mértéktartó civil életének (is) köszönheti, hogy ilyen előkelő helyen áll.

Érdekesség, hogy a sportvilág legértékesebbjei között a futballistákat találjuk meg sűrűn, de idehaza csak egy nyolcadik helyet csíptek meg Dzsudzsák Balázs révén. A 25-ös lista utolsó előtti helyén egy téli sport nagyreményű tehetsége végzett, a vb- és Eb-győztes gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.