A Ferencváros búcsúzott a BL-től, a Győr bejutott a final fourba

A Fradi házigazdaként 27-26-ra kikapott a címvédő CSM Bucuresti csapatától, így kettős vereséggel búcsúzott.

MTI
2017. 04. 15. 17:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Telt ház előtt játszhatták a visszavágót a csapatok, a Ferencváros szurkolói látványos lelátói koreográfiával köszöntötték kedvenc csapatuk játékosait a BOK (volt Syma) Csarnokban. A sérült Szucsánszki Zita és Hornyák Dóra ott volt a keretben, de azt már a kezdés előtt tudni lehetett, hogy utóbbi nem tölthet sok időt a pályán.

A bukarestiek türelmesen kezdtek, és mivel pontosabban céloztak, a kilencedik percben már három találattal vezettek (3-6). A romániai mérkőzéshez képest sokkal jobban teljesítő Bíró Blanka védéseire alapozva a 22. percre felzárkózott, és egyenlített az FTC (11-11). Kisvártatva a vezetést is visszavették a hazaiak, de mivel támadásban csak a montenegrói Marija Jovanovic nyújtott átlag felettit, jelentős előnyt nem tudtak kialakítani (15-14).

A játék képe a szünet után sem változott, és a Ferencváros dolgát az sem könnyítette, hogy a norvég játékvezetők túlságosan tisztelték a címvédőt. Elek Gábor vezetőedző továbbra is keményebb védekezést és gyorsabb támadójátékot kért játékosaitól, de ez sem vezetett eredményre.

A második félidő közepén hosszú percekig állt a játék, mert a közönséget annyira felhergelték a játékvezetők megkérdőjelezhető döntései, hogy a román kapu előterébe egy söröspoharat és pénzérméket dobtak. A vendégcsapat játékosai és edzői hevesen tiltakoztak, majd utóbbiak kölcsönösen lökdösni kezdték egymást az európai szövetség szerb ellenőrével.

A folytatásban Bianca Bazaliu vezérletével ismét magabiztosan vezettek a bukarestiek, részben azért, mert a magyar csapat nem a megfelelő hőfokon és nem kellő pontossággal kézilabdázott. Amikor ez változott, az FTC egyenlített, de végül egy góllal kikapott.

A CSM Bucuresti legeredményesebb játékosa a spanyol Martin Berenguer volt öt találattal.

A bukarestiek egy héttel ezelőtt 30-25-re nyerték meg a párharc első meccsét.

Eredmény, női BL, negyeddöntő, visszavágó:
FTC-Rail Cargo Hungaria – CSM Bucuresti (román) 26-27 (15-14)
a Ferencváros gólszerzői: Jovanovic 6, Schatzl 5, Lukács, Pena 4-4, Kovacsics 3, Szucsánszki 2, Snelder, Zácsik 1-1

Továbbjutott: a CSM Bucuresti kettős győzelemmel, 57-51-es összesítéssel

Mindkét csapat lendületes, jó játékkal kezdte a találkozót, de az előző kiírásban BL-ezüstérmes győriek bizonyultak pontosabbnak, és három góllal elhúztak (6-3). Bár a Metz 10-6-ról még felzárkózott, a hazaiak egyrészt a brazil Eduarda Amorim és a holland Nycke Groot vezérletével, másrészt a norvég Kari Aalvik Grimsbö védéseinek köszönhetően visszaállították, majd tovább növelték a különbséget (16-10), a szünetben pedig öttel vezettek.

A második felvonás elején is a győriek uralták a játékot, látványosan kézilabdáztak és magabiztosan őrizték előnyüket (22-17). Amorim megszerezte pályafutása ötszázadik BL-gólját, közben pedig nagyjából felváltva születtek a találatok, vagyis nem forgott veszélyben az ETO sikere.

A négyes döntőbe idén ugyanaz a négy csapat került, mint tavaly. A macedón Vardar Szkopje és a montenegrói Buducnost Podgorica sorozatban negyedszer jutott az elődöntőbe. A győriek 2007 óta csak egyszer, tavalyelőtt nem szerepeltek a négy között, ahol idén tizedik alkalommal lesznek érdekeltek.

Az elődöntő sorsolását kedden rendezik Budapesten. A négyes döntőre május első hétvégéjén a Papp László Budapest Sportarénában kerül sor.

Eredmény, női BL, negyeddöntő, visszavágó:
Győri Audi ETO KC–Metz (francia) 28-22 (17-12)
a Győr gólszerzői: Amorim 7, Groot 6, Broch 5, Görbicz 4, Mörk 3, Tomori 2, Knedlikova 1

Továbbjutott: a Győr 59-54-es összesítéssel.

További eredmények:
Larvik (norvég)–Buducnost Podgorica (montenegrói) 30-35 (15-16)
Tj.: a Buducnost kettős győzelemmel, 66-47-es összesítéssel

Vardar Szkopje (macedón)–Midtjylland (dán) 26-24 (11-12)
Tj.: a Vardar kettős győzelemmel, 54-50-es összesítéssel

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.