Helyi lakossal helyettesítik Alonsót a Monacói Nagydíjon

Jenson Button helyettesíti a Forma–1-es Monacói Nagydíjon Fernando Alonsót.

MTI
2017. 04. 14. 11:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Fantasztikus, hogy egy futamra visszatérhetek, ráadásul Monacóban, ahol lakom” – közölte a 37 éves brit pilóta, aki tavaly év végén, 305 futam után jelentette be, hogy ebben a szezonban nem kíván versenyezni.

Alonso és a Honda szerdán jelentette be, hogy a május 28-i Monacói Nagydíj helyett a legendás Indy 500-as versenyen áll rajthoz ugyanazon a napon Indianapolisban.

A 2009-ben világbajnok Button hivatalosan nem vonult vissza, hanem olyan szerződést kötött a McLarennel, amely szerint – ha szükség van rá – jövőre ismét versenyezhet, ebben az idényben pedig beugróként bármikor számíthatnak rá.

A 15-szörös futamgyőztes Button egyszer, 2009-ben megnyerte a monte-carlói viadalt, és ő az, aki még 2012-ben a McLaren színeiben legutóbb a dobogó felső fokára állhatott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.