időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Közel két évtizedet várt erre a Fradi-uszoda

Arday Attila
2017.04.05. 17:19

Fesztiválhangulatban nemzetközi kupát nyert a pólócsapat. Madaras bal keze most is bármikor kilövi a sarkot.

A Fradi tizenkilenc éve nem nyert pólóban nemzetközi kupasorozatot, de más magyar csapat sem járt sikerrel az elmúlt nyolc évben. A várt pillanat azonban most eljött a Népligetben, és ezt pontosan tudta mindenki az Eurokupa döntőjének első, nagyváradi csatája után. 

Nagyváradon ugyanis két hete 12-6-ra győzött az FTC, azaz a mostani visszavágót már csak komolyan kellett vennie a lényegesen erősebb kerettel rendelkező pesti csapatnak. A közönség komolyan vette, telt ház előtt fesztiválhangulatban kezdődött a visszavágó, az ősi Fradi-induló, majd a Himnusz is felcsendült.

A kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert pedig sorozatosan kilőtte a bal felső sarkot, így mindjárt az elején megmutatta az FTC, hogy erősebb. A balkezes Madaras az első két negyed után, 6-5-ös állásnál már három találatot jegyzett,

mind ugyanoda ment, de hol pattintotta a labdát, hol nem, hol a szélről célzott, hol szemből.

Ám mindig kapásból. Egészen az utolsó percig.   

Ekkor Madaras ziccerből meglőtte a saját maga negyedik gólját, csapata 7-6-ra vezetett, végül 7-7-re végződött a meccs, de ez is a Fradi sikerét jelentette.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.