Közel két évtizedet várt erre a Fradi-uszoda

Fesztiválhangulatban nemzetközi kupát nyert a pólócsapat. Madaras bal keze most is bármikor kilövi a sarkot.

Arday Attila
2017. 04. 05. 17:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fradi tizenkilenc éve nem nyert pólóban nemzetközi kupasorozatot, de más magyar csapat sem járt sikerrel az elmúlt nyolc évben. A várt pillanat azonban most eljött a Népligetben, és ezt pontosan tudta mindenki az Eurokupa döntőjének első, nagyváradi csatája után. 

Nagyváradon ugyanis két hete 12-6-ra győzött az FTC, azaz a mostani visszavágót már csak komolyan kellett vennie a lényegesen erősebb kerettel rendelkező pesti csapatnak. A közönség komolyan vette, telt ház előtt fesztiválhangulatban kezdődött a visszavágó, az ősi Fradi-induló, majd a Himnusz is felcsendült.

A kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert pedig sorozatosan kilőtte a bal felső sarkot, így mindjárt az elején megmutatta az FTC, hogy erősebb. A balkezes Madaras az első két negyed után, 6-5-ös állásnál már három találatot jegyzett,

mind ugyanoda ment, de hol pattintotta a labdát, hol nem, hol a szélről célzott, hol szemből.

Ám mindig kapásból. Egészen az utolsó percig.   

Ekkor Madaras ziccerből meglőtte a saját maga negyedik gólját, csapata 7-6-ra vezetett, végül 7-7-re végződött a meccs, de ez is a Fradi sikerét jelentette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.