Összejött a Veszprém–Szeged álomdöntő a Magyar Kupában

Szombaton tizennyolcadik alkalommal találkozik a kupadöntőben a két ősi rivális.

MTI
2017. 04. 14. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken a debreceni Főnix Csarnokban zajlottak az elődöntők.

A Telekom Veszprém ellenfele a Csurgó együttese volt. A mérkőzés első perceiben a Csurgó vezetett, Faluvégi Rudolf többször is eredményes volt, majd a 11. percben 7-4-nél Xavier Sabaté veszprémi vezetőedző időt kért. A címvédő – amelyben ezúttal pihenőt kapott többek között Nagy László, Andreas Nilsson és Gasper Marguc is – a 18. percben érte utol ellenfelét, Ancsin Gábor találatával lett 11-11 az állás. Dragan Gajic és Blaz Blagotinsek találataival már a huszonötszörös kupagyőztes Veszprém vezetett, a szünetben két gól volt az előnye, de a második félidő elején sem tudta jobban leszakítani ellenfelét. Sokáig tartotta magát a Csurgó, ám a veszprémiek végül felőrölték ellenfelüket, és tízgólos győzelemmel jutottak a szombati fináléba.

A mezőny legeredményesebb játékosa nyolc góllal a veszprémiek világbajnoki bronzérmes szlovén beállója, Blaz Blagotinsek volt.

Eredmény, elődöntő:
Telekom Veszprém – Csurgói KK 33-23 (16-14)

A nap második elődöntőjét a Mol-Pick Szeged vívta a Tatabánya együttesével. A Tatabánya csapatkapitánya, Harsányi Gergely combsérülés miatt a mostani szezonban már nem léphet pályára, így a kupaelődöntőt is ki kellett hagynia, a szegediek keretébe viszont sérülése után visszatért a horvát kapus, Marin Sego.

Tíz perc alatt háromgólos előnyt alakítottak ki a csongrádiak, amelyet a folytatásban magabiztosan őriztek, sőt a szünetig megduplázták (16-10).

A sok hibával játszó tatabányaiak a 25. és a 43. perc között nem találtak a hálóba, ezt a lendületesen kézilabdázó ellenfelük remekül kihasználta, már 21-10-re is vezetett, végül pedig nyolc góllal győzött.

A mezőny legeredményesebb játékosa nyolc góllal a szegedi Balogh Zsolt volt.

Eredmények, elődöntő:
Mol Pick Szeged – Grundfos Tatabánya KC 28-20 (16-10)

Szombaton tizennyolcadik alkalommal találkozik a Magyar Kupa döntőjében a Veszprém és a Szeged. Az első párharcot 1982-ben a szegediek nyerték, majd 1993-ban, 2006-ban és 2008-ban is ők győztek, tizenháromszor viszont a veszprémiek diadalmaskodtak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.