Újabb jelölt a Borkai Zsolttal szemben

Kulcsár Krisztián megküzdene a MOB-elnökségért. A Magyar Nemzetnek jelezte: a poszt teljes embert kíván.

Radványi Benedek
2017. 04. 19. 4:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétszeres ötkarikás ezüstérmes párbajtőröző, Kulcsár Krisztián is elindul a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki posztjáért; az információt a Nemzetközi Vívószövetségben dolgozó érintett meg is erősítette lapunknak. Pályázatát hétfőn adta be, programját most dolgozza ki részletesen.

– Már bizonyítottam, hogy nem vagyok kalandor a magyar sportban. Tizenöt év banki, majd négy év vállalatvezetői munka után, 2014 óta dolgozom Lausanne-ban a Nemzetközi Vívószövetség sportigazgatójaként. Elnökségi tagja, majd alelnöke voltam a Magyar Vívó Szövetségnek, alelnöke vagyok a Budapesti Olimpiáért Mozgalomnak. Úgy gondolom, megfelelő a rálátásom a hazai és a nemzetközi olimpiai mozgalomra egyaránt. A Magyar Olimpiai Bizottság tekintélye nem megkérdőjelezhető, de itthon szükség van a szervezet szakmai befolyásának növelésére, valamint a sportállamtitkársággal és a kiemelt kormányzati beruházások központjával való összehangoltabb működésre – mondta.

Megválasztása esetén hazaköltözne Svájcból, mert szerinte a mindenkori elnöknek jelen kell lennie. (A regnáló vezető, Borkai Zsolt egyben Győr polgármestere is.) Támogatói elsősorban az olimpiai sportágak szövetségeiben találhatók, de máshonnan is biztatják, nem politikai oldalról történő „leszólásokról” van szó.

Eddig Borkai és a korábbi főtitkár, Szabó Bence indulása volt ismert, s most már Kulcsár Krisztiáné is. Úgy értesültünk, hogy a vízilabda-szövetség alelnöke, Vári Attila szintén a lehetséges jelöltek között van, ő azonban megkeresésünkre azt mondta, nincs realitása az indulásának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.