Utolsó másodperces hetessel lett Magyar Kupa-győztes a Telekom Veszprém

A Telekom Veszprém 23-22-re legyőzte a MOL-Pick Szeged csapatát.

MTI
2017. 04. 15. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte telt ház és remek hangulat fogadta a két Bajnokok Ligája-negyeddöntős csapatot. A veszprémiek keretéből ezúttal Gulyás Péter, Marko Kopljar és Blaz Blagotinsek hiányzott, Dragan Gajicot pedig csak az 59. percben íratták be a jegyzőkönyvbe.

A Szeged a második percben már két góllal vezetett, ám később 11 percen keresztül nem tudott betalálni, ellenfele pedig hatékonyabban védekezett és pontosabban támadott, így fordítani tudott (6-3). Juan Carlos Pastor vezetőedző a 26. percben már másodszor kért időt, mert játékosai nem tudták lassítani a gyorsan, lendületesen kézilabdázó veszprémieket (12-6), a szünet előtt azonban némileg csökkentették hátrányukat (13-9).

A második felvonás is két szegedi góllal, illetve mindkét együttes részéről kapkodó játékkal indult. Ahogyan az első félidőben a veszprémi Mikler Roland, úgy ebben az időszakban a szegedi kapus, José Manuel Sierra védett remekül, ezzel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csapata egyenlített (14-14).

A Veszprém a 27. és a 42. perc között csak egyszer volt eredményes, riválisa azonban ekkor még nem tudta visszavenni a vezetést, a 49. percben viszont igen (19-18). Egyre több volt a szabálytalanság, ebből adódóan a játékmegszakítás, a kiállítás és a hétméteres is.

Négy és fél perccel a vége előtt, egygólos veszprémi előnynél Nagy László a kapufát találta el, majd csapata kettős emberhátrányba került, Lékai Máté ennek ellenére betalált. Az izgalmas hajrában Sierra és Mirko Alilovic is bravúros védéseket mutatott be, ám mivel Palmarsson a kapufát találta telibe, és Lékai Máté lövése sem volt pontos, csapatuk nem tudta eldönteni a finálét.

Balogh Zsolt egyenlített, de amikor Matej Gaber megakadályozta Andreas Nilssont a középkezdés elvégzésében, két másodperccel a vége előtt hétmétereshez jutott a Veszprém, ezt Palmarsson értékesítette, így együttese 23-22-re győzött és megvédte címét.

A kupa fináléjában most találkozott 18. alkalommal a két együttes, a mérleg immár 14 veszprémi és négy szegedi siker. A Veszprém 26. Magyar Kupa-győzelmét ünnepelhette.

Eredmény, férfi Magyar Kupa, döntő:
Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged 23-22 (13-9)
a legeredményesebb játékosok: Marguc 7, Lékai, Palmarsson 5-5, illetve Balogh Zs. 8, Skube 4

a 3. helyért:
Grundfos Tatabánya KC–Csurgói KK 23-18 (10-9)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.