Verrasztó Dávid nem indul az ob-n fő számában

A 400 m vegyesen Eb-arany- és vb-ezüstérmes úszó 100-as és 200-as távokra koncentrál a világbajnokság előtt.

2017. 04. 11. 13:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevesebb mint 100 nappal a budapesti vizes világbajnokság előtt egyik nagy reménységünk, Verrasztó Dávid engedett bepillantást a munkába – edzőjén, Molnár Ákoson keresztül.

A tréner a nyári verseny YouTube-csatornájának nyilatkozva elmondta, nemrég jöttek haza egy jól sikerült magaslati edzőtáborból, és szeptember óta jó pár dolgot kipróbálva arra jutottak, kevés dolgon, de változtatnak: például nem a klasszikus módon készülnek Dávid fő számára, a 400 m vegyesre, arra is tekintettel, hogy a versenyző nem annyira fiatal már, 28 éves.

– Úgy döntöttünk, Verrasztó Dávid valószínűleg nem fog indulni 400 vegyesen a jövő hétvégi országos bajnokságon – árulta el Molnár Ákos, aki azt is elmondta, azért havonta egy versenyen részt vesz tanítványa edzésidőszakban is, és félévenként nem is egy, hanem két magaslati edzőtáborba is eljutnak.

És hogy mi lesz az ob-n az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes Verrasztóval?

– A 100-as és 200-as nemenkénti úszószámokban fog rajtkőre állni, és megpróbáljuk megdönteni az egyéni csúcsait, hogy még jobb legyen a vegyese, akár több másodperccel is. Annak semmi értelme, hogy kiégessük a 400 métert azért, hogy pár tizedet javuljon – részletezte a fiatal edző, aki szerint azért nem szabad, hogy „elaludjanak” Dávid nemváltásai, edzések alkalmával figyelmet fordítanak arra is, hogyan vált a falnál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.