Bartha: A győri lányok mindig bizonyították erejüket

Hullámhegyek és hullámvölgyek váltakoztak az idény során, de a csapat összekapta magát.

MTI
2017. 05. 08. 18:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hullámhegyek és hullámvölgyek váltakoztak az idény során, de a csapat mindig bizonyította az erejét, és amikor kellett, összekapta magát – értékelte a női kézilabda Bajnokok Ligája-szezont a győztes Győri Audi ETO KC klubelnöke.

Bartha Csaba hétfőn az M1 csatornán emlékeztetett arra, hogy idegenbeli sikerek után, a címvédő CSM Bucuresti romániai legyőzését követően jelentette be a világklasszis beállós, Heidi Löke október végén, hogy gyereket vár, ami nehéz feladat elé állította a klubvezetést.

„Akkor azt mondtam, és most is tartom, hogy ha őt akarja valaki pótolni, akkor férfit kell igazolnia” – ismételte meg, megemlítve még a negatívumok között az idegenbeli negyeddöntős metzi vereséget, illetve azt, hogy menet közben – október elején – a vezetőedző, Ambros Martín román szövetségi kapitány is lett.

Bartha Csaba elismerte, hogy egy ilyen szerepvállalásnak egy klubvezető nem örül, de – utalt rá – a korábban kötött szerződés alapján nem volt ütőkártya a kezükben, hogy ezt megakadályozzák.

„Utólag azt gondolom, hogy ő nagyon-nagyon céltudatos ember, rendkívül sokat dolgozik, és talán még inkább motiválta, hogy bizonyítson a győri szurkolóknak, hogy meg tudja állni a helyét két fronton is” – tette hozzá.

A Bajnokok Ligája megnyeréséig hosszú folyamat vezet el, az első és második csoportkörben és a kieséses mérkőzéseken is jól kell teljesíteni – mondta.

„Tegnap 26-26-os állásnál, a rendes játékidő utolsó 50 másodpercének kezdetén azt mondtam, na, ezt modellezze valaki előre, hogy ilyenkor mit kell csinálni, mi a jó döntés, mi a megfelelő figura” – idézte fel a hosszabbítás előtti, kiélezett pillanatokat.

Bartha Csaba megemlítette, hogy sok munka van a sikerben, a stáb nap mint nap azon fáradozik, hogy a csapatnak mindene meglegyen. Kiemelte a szurkolók támogatását, akik közül sokan idegenbe is elkísérik a kedvenceket, és a hétvégén a Papp László-arénában is rengetegen biztatták az együttest. Külön kiemelte, hogy „csodálatos fogadtatásban” részesültek Győrben, amikor éjfél után hazaértek.

A Győri Audi ETO KC a budapesti final four szombati elődöntőjében 26-20-ra verte a montenegrói Buducnost Podgoricát, majd a vasárnapi fináléban hosszabbítás után 31-30-ra a macedón Vardar Szkopjét, így története során harmadszor nyerte meg a BL-t.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.