Szokatlanul nagy pénzt tettek itthon Andorra sikerére a magyarok ellen

Egy sportfogadással foglalkozó oldal szerint az állami céget 79 millió forint kár érte a vb-selejtezőn.

MN
2017. 06. 15. 3:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Inforádio.hu a sportfogadással foglalkozó Fortunaweb.hu szakportálra  hivatkozva meglepő adatokat tett közzé a magyar labdarúgó-válogatott andorrai vereségével kapcsolatban. A két oldal a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs mérkőzés utáni nyilatkozatát is idézi: „Itt most valami nagyon nincs rendjén, se a csapatban, se a hozzáállásban. Ha normálisan állunk ehhez a mérkőzéshez, és mindenki a tudását hozza ki, akkor nem hiszem, hogy egy-nullra kikapunk.”

Mint írják:

Andorra csapata a világranglista 186. helyezettje és 4622 napja nem nyert tétmeccsen,

utoljára 2004. október 13-án Macedónia ellen, aztán 34 nyeretlen mérkőzés következett, ezért a nemzetközi online fogadóirodáknál Andorra győzelme kivételes váratlan esemény lehetett csak, nem pedig ténylegesen lehetséges eredmény.

Az átlagos nemzetközi odds a hazai győzelemre 26,1 volt, míg a magyar sikerre 1,11. A magyar fogadóknak a Tippmix 22-szeres pénzt ígért Andorra győzelme esetén. Összesen közel 94 ezer fogadás érkezett a mérkőzésre, az össztét 34,6 millió forint volt. Andorra győzelmére a fogadások 17 százaléka, illetve az össztét 14 százaléka érkezett, azaz összesen több mint 4,8 milliót tettek fel Andorrára.

Ez az arány a portál szerint nincs rendjén, hiszen a 22-szeres szorzóval számolva összesen 106,6 millió forint kifizetését vállalta úgy a cég, hogy mindeközben a teljes bruttó bevétel csak 34,6 millió forint.

Ilyen csak akkor fordulhat elő, ha az iroda rosszul határozta meg a szorzókat, vagy akkor, ha a fogadók olyan információk birtokában vannak, amelyről nincs tudomása a fogadóirodának.

Itt az oddsok módosítása azonban nem történt meg, az állami cégnél pedig senki sem döntött úgy a beérkezett fogadásokat látva, hogy intézkedni kellene, azaz vagy módosítani a szorzókat, vagy törölni a fogadást. A kalkuláció szerint az állami céget nagyjából 79 millió forintnyi kár érte ezen az egy fogadáson. 

A honlap számításai szerint akár ötvenmillió forintot is lehetett keresni a magyarok vereségén, ezért vizsgálatot javasolnak a mérkőzés fura kimenetele miatt, hogy teljesen kizárható legyen a manipuláció.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.