Megindult Bienerth Gusztáv eltávolítása az úszószövetség éléről

A testület hamarosan rendkívüli közgyűlést tart.

MN
2017. 07. 31. 15:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elnökségi ülést tartott a Magyar Úszó Szövetség, amelyen a tagok kézhez kapták a MÚSZ Ellenőrző Testület vezetőjének lemondó levelét. Mindez azt jelenti, hogy az alapszabály értelmében az elnök köteles rendkívüli közgyűlést összehívni – írja közleményében Csurka Gergely, a Nemzetközi Úszó Szövetség médiamunkatársa.

Mint jelzi, jelenleg a MÚSZ elvben 15 tagú elnöksége csupán 10 főből áll, ahhoz, hogy a sportág vezető testülete döntésképes legyen, minimum 8 elnökségi tagnak kell érvényes mandátummal bírnia. Közülük négyen írásban már megfogalmazták lemondásukat, azaz ha az Ellenőrző Testület vezetője nem adja be a lemondását, ők tették volna meg ezt.

A közleményben helyet kapott az a tény is, miszerint dr. Bienerth Gusztáv elnök 80 pontból álló előterjesztését a május 21-ei közgyűlésen a tagság 75 százalékban leszavazta.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.