Megvan a vizes vb beugró sztárfellépője

CeeLo Green két dalt ad majd elő, gázsija a szervezők állítása szerint belefér az eredeti költségvetésbe.

MN
2017. 07. 08. 19:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A többszörös Grammy-díjas CeeLo Green lép fel a vizes vb megnyitóján – tudta meg a Hvg.hu Gőz Lászlótól, a program zenei szerkesztőjétől, aki elmondta: CeeLo Green két dalt ad majd elő, gázsija belefér az eredeti költségvetésbe. A 120 perces megnyitóból 90 perc lesz a zenei összeállítás, modern zenétől klasszikusig minden lesz, a Kék Duna keringőn kívül minden magyar.

A megnyitón több mint 500 művész, valamint 220 önkéntes és sportoló lesz a színpadon, az ő fellépésük, az öltöztetésük, a díszlet, a rengeteg vetítés és a háttérmunka mind a költségvetés része. „Ez minden idők legnagyobb magyar rendezvénye lesz, országimázs szempontjából is fontos. Olyan egész estés összművészeti produkció, melyet kifejezetten erre az alkalomra hozunk létre, melyre hónapok óta készülnek az alkotók” – tette hozzá Gőz László.

Pénteken derült ki, hogy a fő fellépőnek szánt Emeli Sandé nem jön a megnyitóra, egészségügyi okokra hivatkozva mondta le szereplését. És állítólag ő is csak helyettes lett volna, a korábbi hírek szerint az eredeti kiszemelt a Rolling Stones volt. Nem lesz itt Corki sem, aki állítólag egész turnéját lemondta – ezt a 444.hu tudta meg.

A Lánchíd pesti hídfőjéhez tervezett, megarendezvény a Papp László Budapest Sportarénába szánt záróbulival és a füredi megnyitóval együtt a Hvg-nek nyilatkozó szervezők szerint 3,4 milliárd forintba kerülhet, ebből pedig 2,4 milliárd csak a látványtechnikára megy majd el. Vagyis, a 120 perces nyitóünnepség percenként 28 millió forintba kerül majd, miközben a programot – a színpad elhelyezése és a nézőtér elhelyezése miatt – csak néhány száz VIP-meghívott láthatja élőben, a közönség nagyobbik része kivetítőkről követheti az eseményeket.

Lázár János kancelláriaminiszter csütörtökön azt mondta, megéri ennyit költeni a megnyitóra, hiszen a milliárdos tételek aprópénznek számítanak az ország 40 ezer milliárd forintos büdzséjéhez képest.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.