Görbicz Anita gépfegyverrel tetszeleg

Csapatépítő tréningen vettek részt a győri kézilabdacsapat játékosai.

MN
2017. 08. 22. 11:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izgatott arccal lépték át augusztus 19-én reggel a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred laktanyájának kapuját a győri kézis lányok, akik ekkor még nem tudhatták, mi is vár rájuk. A Győri Audi ETO KC szakvezetése és a Magyar Honvédség hivatásos katonáinak közös, nem szokványos elképzelése került a gyakorlatba átültetésre, mellyel új szintre emelték a csapatépítő tréning fogalmát” – olvasható a győri kézilabdaklub sajtóközleményében.

A négyórás kiképzés hivatásos katonák vezényletével történt, akik szigorúan megkövetelték a fegyelmet, a rendbontókat pedig nem haboztak társaikkal együtt büntetésben (fekvőtámasz, guggolás) részesíteni.

A játékosok, a szakmai stáb tagjaival kiegészülve igazi katonákhoz hűen egyenruhát öltöttek magukra, majd két szakaszra – ALFA és BRAVO – oszlottak, és várták a parancsot. Az erőpróba megkezdését váratlanul túszejtés szakította félbe, így a küldetés mindenki számára nyilvánvaló volt: csapattársukért indulnak „harcba”.

„Míg az ALFA csapat halált megvető bátorsággal nekivágott, hogy legyűrje a kiképzőpálya végtelennek tűnő akadályait, addig a BRAVO osztag a katonai sátor felállításának és álcázásának fortélyaival ismerkedhetett meg, vegyvédelmi ruhába és oxigénmaszkba bújva pedig elméleti oktatásban részesültek. Az osztagok a program végeztével szerepet cseréltek, így mindenki kipróbálhatta a feladatokat.”

A mozgalmas délelőtt programjában alaki kiképzés (menetelés), kézigránáttal történő célba dobás, és rengeteg kúszás-mászás szerepelt, melyet az újdonsült katonák látszólag igencsak élveztek.

Az esemény fénypontjaként lehetőség nyílt a Magyar Honvédség lánctalpas járművének felfedezésére, majd az ebédet követően a jól megérdemelt jutalom következett – a hivatásos katonák előtt tisztelegve mindenki átvette személyre szóló „dögcéduláját” – írja a Győri Audi ETO KC kommünikéjében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.