Három arany, egy ezüst Hosszú Katinka mérlege a moszkvai világkupán

Az első helyen végzett 100 háton, 100 vegyesen és 200 vegyesen is. Második lett 200 pillangón.

MN
2017. 08. 03. 17:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú Katinka a szerdai két első és egy második hely után aranyéremmel zárta szereplését Moszkvában, a rövidpályás úszóvilágkupa-sorozat idei nyitóállomásán – írja az MTI.

A beszámoló szerint csütörtökön Hosszú csak 200 méter vegyesen volt érdekelt, mivel a nemzetközi szövetség, a FINA legfeljebb négy egyéni számban engedélyezi az indulást. A magyar világrekorder (2:01,86 p) az esélyeknek megfelelően magabiztosan nyert 2:04,76 perces idővel, az ezüstérmes ausztrál klasszisra, Emily Seebohmra is csaknem három másodpercet verve rá.

A vasárnap véget ért budapesti világbajnokságot követően a háromszoros olimpiai és 50-es medencében hétszeres világbajnok Hosszú szerdán 100 méter háton és 100 méter vegyesen győzött, míg 200 méter pillangón második lett.

A moszkvai Olimpiai uszodában 25 méteres medencében rendezett viadalon a magyar színekben induló Lobanovszkij Maxim, akinek édesanyja magyar, édesapja orosz, nagyszerűen helytállt: az 50 méter gyors döntőjében, igen erős mezőnyben negyedik lett, 21,40 másodperccel.

A vk nyitóállomásán kiemelkedően teljesített a svéd Sarah Sjöström, aki az első naphoz hasonlóan, amikor is 23,10 másodperces világcsúccsal győzött 50 méter gyorson, a 100-as sprinttávon is megjavította a világrekordot. Az új csúcs 50,77, a régit 50,91-gyel az ausztrál Cate Campbell tartotta 2015 novembere óta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.