Három évre szerződött a Barcelonához Hanga Ádám

„Ennél jobb váltás nem is történhetett volna” – mondta a 28 éves kosárlabdázó.

MN
2017. 08. 22. 13:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klubváltás véglegesítését budapesti sajtótájékoztatón kedden jelentette be Lóránt András, a magyar válogatott játékos menedzsere. Hozzátette: Hanga szeretett volna az NBA-be igazolni, de miután ez meghiúsult, az volt a kérése, hogy Spanyolországban maradjon.

„Ennél jobb váltás nem is történhetett volna” – jelentette ki a 28 éves kosárlabdázó, akinek a szerződésében szerepel NBA kilépési opció, ennek a részleteit azonban a menedzsere nem kívánta elárulni.

Hanga kifejtette: a Barcelonánál az a cél, hogy a csapat bejusson a bajnokság és a Spanyol Kupa döntőjébe, az Euroligában pedig a Final Fourba. Először azonban az Euroliga legjobb védőjének választott kosaras szerda reggel elutazik a magyar válogatottal a lengyelországi tornára, melyen a jövő csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságra készül a nemzeti csapat – írja az MTI.

Ezzel lezárult a többhetes Hanga-saga, az átigazolásra ugyanis nem keveset kellett várnia a játékosnak és a sajtónak. Még július elején írtunk róla, hogy a hátvédért három évre 7,5 millió eurós ajánlatot tett akkori csapatának, a Baskonia Vitoria Gasteiznek a Barcelona. A baszk csapatnak öt napja volt, hogy tartsa ezt, ami megtörtént. Eközben Hanga végig abban reménykedett, hogy akár az NBA-be is eljuthat, ugyanis még 2011-ben szerezte meg a tengerentúli játékjogát a San Antonio Spurs csapata. Erre csökkentek az esélyei, ugyanis a Spurs időközben Rudy Gayt választotta a Sacramentóból, ezzel a San Antonio elköltötte azt a pénzt, amelyet Hangára szánhatott volna. A játékos márciusban azt nyilatkozta lapunknak, hogy most vagy soha: vagyis ha most nem igazol az NBA-be, utána már nem lesz esélye többé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.