Lefújták a nagy Bienerth–Gyárfás-vitát

Az úszószövetség jelenlegi elnöke a korábbi kritikákat követően most egy interjúban dicsérte elődjét.

MN
2017. 08. 20. 7:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmarad a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) jelenlegi és volt elnökének hétfőre tervezett vitája. Gyárfás Tamás azt követően hívta még augusztus elején szópárbajra utódját, hogy Bienerth Gusztáv több ízben is arról beszélt: súlyos visszaélések történtek a szövetségben a Gyárfás-korszak alatt.

A vitát hétfőre tervezték, az utolsó pillanatban azonban lefújták. Szombaton ugyanis Bienerth egy, az Origónak adott interjújában a korábbiaktól teljesen eltérő stílusban beszélt elődjéről, s Gyárfás elévülhetetlen érdemeit emlegette a vizes világbajnokság idehozatalában, illetve megszervezésében. Emellett azt is mondta: „Gyárfás Tamásra szüksége van a magyar és a nemzetközi úszósportnak.”

A vita törlését a Hvg.hu-nak a korábbi elnök is megerősítette. Gyárfás a portálnak úgy fogalmazott: „a fentiek ismeretében, a magyar úszósport nyugalma érdekében, a sajtó nyilvánossága előtt zajló, augusztus 21-re tervezett vita elmarad”.

Nem kizárt, hogy az újabb fordulat Bienerth kommunikációjában az elmúlt hetekben őt ért kritikák eredménye. Augusztus elején a szövetség elnökségének hat tagja levélben jelentette be lemondását amiatt, mert – mint fogalmaztak – „a MÚSZ jelenlegi elnöke sem az elnökséget, sem a közvéleményt nem tájékoztatja tényszerűen a szervezet tevékenységéről, illetve a meghatározó döntésekről”. Bienerth lemondását többen annyira biztosra vették, hogy a közelmúltban már utódlásáról is megindultak a pletykák.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.