Lemondott a MÚSZ-alelnökségről Szabó Tünde

A szervezet pénteken tartja rendkívüli tisztújító közgyűlését.

MTI
2017. 08. 30. 14:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Tünde az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy a szervezet 2015. május 22-ei rendkívüli közgyűlésén választották a MÚSZ vezetőségébe, ám tevékenységét állami vezetői megbízatása óta szüneteltette.

Az államtitkár a lemondásával szeretne a rendkívüli tisztújítás előtt álló szövetségnek „lehetőséget adni, hogy aktívan tudja képviselni a sportágat”.

„A lehetőségek szakszerű és minél hatékonyabb felhasználása céljából szükségesnek tartom, hogy a jövőben minden elnökségi tag aktívan tudjon dolgozni, és feladatát ellátni a sportág, a sportolók és szakedzők sikeréért” – írta.

Szabó Tünde kitért arra is, hogy köszönettel tartozik a MÚSZ mindenkori vezetőségének, a szakembereknek, a háttérben álló támogatóknak, és az állami sportirányítás vezetőjeként munkájával továbbra is segíti az úszósport fejlődését, sikereinek elérését.

A szervezet pénteken tartja rendkívüli tisztújító közgyűlését, amelyre azért kerül sor, mert korábban a szövetség ellenőrző testületének vezetője, Pósa Józsefné lemondott tisztségéről, majd az elnökség működésképtelenné vált, mivel több tagja is lemondott.

Az utóbbi időben többen is valószínűsítették Bienerth Gusztáv, a MÚSZ elnöke lemondását, és a közelmúltban már utódlásáról is megindultak a pletykák. Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztost befutóként tartották számon, ám a Blikk kérdésére válaszolva most közölte: „egyértelműen kijelentem: bár nagyon szép és fontos feladat, nem kívánok a Magyar Úszó Szövetség elnöke lenni”. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.