A fiatalok és a drukkerek nyerhetnek a legtöbbet a sikeres kosár-Eb-vel

Nehezen áll vissza a hétköznapokba a kontinensviadal két szombathelyi csillaga.

Bucsy
2017. 09. 15. 6:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem állt még vissza a hétköznapokba a kolozsvári-isztambuli kosárlabda-Európa-bajnokság után a férfiválogatott két szombathelyi erőssége, Perl Zoltán és Tóth Norbert, hétfőn kerül erre sor, azonban Perl már ledugta az orrát egy edzésre, hogy megismerkedjen a Falcóhoz újonnan érkezett kosarasokkal, és a szakvezetéssel egyeztessen a jövő héttől rá váró munkáról. Mint az M4 sporttévének péntek reggel elmondták, nem lesz egyszerű.

„Napok, hetek, hónapok kérdése lehet, hogy ezeket az élményeket fel tudjuk dolgozni” – fogalmazott a nyolcaddöntőig jutott, ott a világelithez tartozó Szerbiát is megszorongató nemzeti együttes játékosa, Tóth Norbert. A sikerrel megvívott csaták várható hatásai között Perl Zoltán elmondta, valóban lehet ugródeszka az Eb-t megjárt játékosoknak a menetelés, játékelemzők és menedzserek több magyar kosaras nevét is felírhatták, és nem elhanyagolható az sem, hogy a hazai és külföldi sporttársadalom megismerte a magyar kosárlabdázást.

Klubcsapatuktól az idei elvárás idén sem lesz kevesebb, mint tavaly. A tavaszi idényben a Falco döntőt játszhatott a Fehérvárral, és Tóth Norbert szerint ha a csapat együtt marad, az érkező játékosok beépülnek, és a védekezést sikerült összerakni, akkor összejöhet egy nagy eredmény az idei szezon végén is.

Visszatérve az Eb-re, Perl Zoltán reményét fejezte ki, hogy a fiatalok még keményebben dolgoznak majd, látva, hogy ilyen sikereket lehet elérni, és talán több néző is kilátogat a bajnokikra, aminek az is motorja lehet, hogy egyre tovább jutnak a magyar klubok is a nemzetközi kupákban, például a Szolnok legutóbb a Bajnok Ligájában szerepelhetett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.