A regnáló király viheti vissza a Forma–1-be Kubicát

Nico Rosberg régi kapcsolatait latba vetve igyekszik újra szerződéshez juttatni a nehéz helyzetben lévő lengyelt.

Bucsy
2017. 09. 15. 8:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valósággal hullámvasúton ül a lengyel Robert Kubica visszatérési ügye a száguldó cirkuszba: hol biztosnak tűnik, hogy 2018-tól F–1-es volánt kap, hol minden esély elszáll erre. Legutóbb a Renault bejelentése érte rosszul a lengyel versenyzőt, miszerint nem benne látják a jövő évi megmentőt, hanem Carlos Sainzban, ám komoly helyről kaphat segítséget a 32 éves pilóta: a regnáló világbajnok, Nico Rosberg lesz a menedzsere – írja a Formula.hu.

– Fantasztikus, hogy Nicóval dolgozhatok az ügyön. Gyerekkorunk óta ismerjük egymást, most pedig fontos szerepet tölt majd be a visszatérésemben – lelkendezett Kubica, akiről ismeretes, kicsi koruk óta nagy riválisok is voltak a különféle versenyosztályokban Rosberggel, aki Lewis Hamilton mellett Robert Kubicát tartja a leggyorsabb pilótának, aki ellen valaha megmérette magát.

És hogy mi lehet a célállomás? A szaksajtó a Force Indiánál, a Toro Rossónál, a Saubernél és a Williamsnél lát üres ülést. Jelenleg a legutóbbi látszik komolyabban kalkulálható lehetőségnek, ehhez Felipe Massának be kell jelentenie sejthető visszavonulását. Rosbergnek kitűnő kapcsolatai vannak Williamséknél, négy évig dolgozott nekik pilótaként.

Ismeretes, Kubica 2011. február 6-án az olaszországi Ronde di Andora raliversenyen egy Skoda Fabia S2000-est vezetve letért az útról, és nagy sebességgel egy sziklának ment, majd szalagkorlátnak ütközött. A balesetben életveszélyes sérüléseket szenvedett, április 24-ig tartó kezelése után engedték ki a kórházból, majd folytatta ralis pályafutását, de a Forma–1-ben nem vették újra számításba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.