Berki Krisztián: Tudom, lesznek, akik úgy vélik, hagyjam abba

Az olimpiai bajnok tornász továbbra is elolvassa a kritikákat, s nem fogja elsunnyogni a visszavonulását.

MN
2017. 09. 20. 7:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden derült ki, hogy Berki Krisztián újabb vállfájdalmai miatt (és azért, hogy biztosabb legyen a kvalifikációja a 2020-as olimpiára) kihagyja az október eleji tornász-vb-t. Az orvosi team beavatkozást javasolt, amelyen szeretne minél előbb túlesni, hogy utána már csak a kvótaszerzéssel kelljen foglalkoznia.

A Nemzeti Sport mai számában annak kapcsán is nyilatkozott, hogy miként a riói olimpiáról való lemaradása után, könnyen lehet, hogy most is temetni fogják. „El fogok olvasni sok mindent ezentúl is, ahogyan eddig is tettem, hiszen egy kritika is lehet építő jellegű. Tudom, lesznek, akik úgy vélik, hagyjam abba, azt azonban én szeretném eldönteni, mikor vonulok vissza. Bármikor születik is meg bennem az elhatározás, ki fogok állni, el fogom mondani, ahogyan eddig is tettem:

a sunnyogás, a bujkálás sohasem volt jellemző rám.”

Pozitív beállítottsága révén próbál nem a negatív, hanem a pozitív hangokra figyelni. „Egyébként aki most nem hisz nekem és bennem, szerintem sohasem hitt. Persze jó lenne mindenkinek megfelelni, de megtanultam az évek során, hogy nem lehet és nem is kell.”

Elmondása szerint abból merít erőt, hogy tudja: ha rendben folyik a felkészülése, ott a helye a világ élmezőnyében. Igaz is, hiszen az év első felében több versenyt is megnyert, a kolozsvári Eb-n is csak büntetőpontokkal lett második.  

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.