Ifjabb Papp László nem adja a nevet és az iskolát

A jelek szerinte arra mutatnak, hogy Erdei Zsolt magániskolája marad az egyetlen bokszakadémia – akár állami pénzen is.

2017. 09. 21. 7:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöksége akadémiáinak átvilágítása alapján a hajdúszoboszlói Papp László Ökölvívó Akadémia finanszírozásának megszüntetéséről döntött – állt az MTI közleményében múlt hét csütörtökön. Ifjabb Papp László, a Papp László Ökölvívó Akadémia tiszteletbeli elnöke a Digi Sport televíziónak részletekbe menően ismertette a döntés meghozatalát, illetve a szoboszlói olvasatát.

„Teljesen normális emberek lejöttek, auditorok. Nem mondták, hogy rosszul dolgozunk, csak annyi derült ki, hogy nem a szövetség szempontjai szerint” – fogalmazott a tévé stúdiójában ifjabb Papp.

Mint felidézte, 2014-ben azt képviselte, az országnak nincs szüksége négy akadémiára, ennek ellenére mostanáig ennyi üzemelt itthon, ugyanakkor abban is biztos, hogy a most átvilágított intézményekről már „előre” megvolt a szakvélemény: a Madárfészek Ökölvívó Akadémia, vagyis Erdei Zsolt bokszszövetségi elnök érdekeltsége kapja a legmagasabb értékelést, a 2008-ban létrehozott Papp László Ökölvívó Akadémia a legrosszabbat.

Részletekbe menően elmondta, hogy mint akadémiával támadhatott probléma a Papp iskolával, működésének ugyanis az a filozófiája, hogy nem egy hajdúszoboszlói intézménybe kell beköltözniük a versenyzőknek, hanem bármelyik kis ökölvívóműhely kérhette, hogy csatlakozzon a Papphoz anélkül, hogy fizikailag odatartozna, egyszerűen hadd legyen az adott ifjú a Papp László Ökölvívó Akadémia versenyzője, műhelye pedig kvázi „fiókegyesület”. Ifjabb Papp megítélése szerint ez volt a fő problémájuk Erdeiéknek.

A tiszteletbeli elnök nem tartja igazságosnak, hogy ilyen méregetés mentén nehezítik meg a munkájukat, közben pedig nincs is definiálva, mi az, hogy akadémia. Mindennek ellenére Erdeire nem neheztel, csak fáj neki, hogy egy „előre eldöntött” végeredményhez vezet az átvilágítás: a végén pedig csak egyetlen, állami finanszírozású bokszakadémia marad.

A hajdúszoboszlói iskola egyelőre működik tovább, akár állami segítség nélkül is, igaz ifjabb Papp már hall olyan hangokat, hogy el akarják venni tőle Papp László nevét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.