Kipchoge nyerte az eső áztatta Berlin Marathont

A kenyai futó fél perccel maradt el a rekordtól. Az időjárási körülmények nem voltak barátságosak.

MN
2017. 09. 24. 11:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfiaknál az olimpiai bajnok Eliud Kipchoge nyerte a vasárnap rendezett 44. Berlin Marathont. A kenyai futó nagy csatát vívott a verseny meglepetésemberével, az etióp Guye Adolával, akit végül a 41. kilométeren szakított le – írja az MTI.

„Nagyon boldog vagyok, noha nem voltak barátságosak a körülmények az eső miatt, de szerencsére a szél nem volt erős” – mondta a győztes, aki szerette volna megdönteni Dennis Kimetto világcsúcsát, azonban végül alig több mint fél perccel elmaradt a 2:02:57 órás rekordtól.

Kipchoge 2015 után másodszor diadalmaskodott a német fővárosban, de a második Adola sem szomorkodhat, ugyanis pályafutása első maratoniján lett második, ráadásul olyan idővel, amelyet még sosem ért el debütáló versenyző a klasszikus távon.

A nőknél Gladys Cherono révén szintén kenyai siker született.

Eredmények:

férfiak:

1. Eliud Kipchoge (kenyai) 2:03:32 óra

2. Guye Adola (etióp) 2:03:46

3. Alex Milne (brit) 2:06:09

nők:

1. Gladys Cherono (kenyai) 2:20:23 óra

2. Ruti Aga Sora (etióp) 2:20:41

3. Valerie Jemeli Aiyabei (kenyai) 2:20:53

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.