„Küldetését teljesítette”, 33 évesen veretlenül vonul vissza

Andre Ward mind a 32 bokszmeccsét megnyerte, 13 éven át nem talált legyőzőre.

2017. 09. 22. 6:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai Andre Ward váratlanul – veretlenül, a csúcson – bejelentette visszavonulását. A most 33 esztendős félnehézsúlyú profi bokszoló amatőrként olimpiai bajnoki címig jutott, profiként pedig három nagy szervezetnél (WBA, IBF, WBO) is a világbajnokságig vitte.

A neves The Ring szaklap őt nevezte „napjaink legjobb ökölvívójának”. 2004 óta megvívott 32 profi mérkőzéséből 32-t megnyert, 16-ot kiütéssel. Hogy nem lett belőle valódi világsztár, azért szürke stílusa a „felelős”. Nyilatkozata szerint a teste már nem bírja úgy a terhelést, mint korábban, ezért akasztja szögre a kesztyűt most. „Küldetésemet teljesítettem” – írta honlapján. Ö a harmadik olyan világbajnok hivatásos ökölvívó, aki veretlenül vonul vissza. Korábban az amerikai Rocky Marchiano 49 győztes mérkőzéssel a háta mögött hagyta abba, míg honfitársa, a közelmúltban a szorítóba egy meccs erejéig visszatérő Floyd Mayweather 50-nel.

Legjobb pillanatai a ringben:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.