Megint úszórendszerváltás jön, de csak egy kiadós veszekedés után

Az alapszabály módosítása mellett tisztségviselők sorának megválasztása nyújtja maratonira a vasárnapi tanácskozást.

2017. 09. 23. 17:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb maratoni ülésre várják az úszótársadalom mintegy másfél száz vezetőjét, képviselőjét a Magyar Úszószövetség szeptember 1-jén megkezdett, de 24-én várhatóan befejeződő rendkívüli közgyűlése kapcsán a margitszigeti Danubius Hotelba. Noha sportági berkekben egyesek azt remélik, az elsősorban a tisztségviselők (elnök, elnökség, ellenőrző testület) megválasztására összegyűlő tagegyesületek a korábban tapasztalt 4-5 órás „etapnál” sokkal gyorsabban is végezhetnek a tanácskozók, lapunk – amely a korábbiakhoz hasonlóan ez alkalommal újra végigüli az eseményt – nem ennyire derűlátó a vasárnapi ebédbe bőven belelógó közgyűléssel kapcsolatban. Az alábbiakra alapozzuk várakozásunkat:

A rendkívüli közgyűlésre azután kerül sor, hogy a MÚSZ ellenőrző testületének elnöke, majd két további tagja a nyári vizes világbajnokság után azonnal távozott pozíciójából, a szövetség alapszabályának 18. paragrafusa értelmében márpedig ilyen helyzetben 30 napon belül közgyűlésnek kell következnie. A lemondás után szinte órákkal felállt a már eleve csonka úszóelnökség 6 tagja  – köztük Cseh László és Wladár Sándor is –, amivel bizonyossá vált, hogy Bienerth Gusztávnak mennie kell. Ugyanezekben a napokban sürgettek változást az elnök által azonnal lepitiánerezett sportági legendák Székely Évától Darnyi Tamáson át Risztov Éváig, a működésképtelen szövetség üzemelését azonban biztosította a Bienerth mellett mindvégig kitartó Sós Csaba szakmai alelnök és szövetségi kapitány. Mint lapunknak adott interjújában elmondta, az „elnöki meccs” Wladár Sándor és Czene Attila között dől el. Bienerth Gusztávot szeptember elsején mozdította el a rendkívüli közgyűlés első felvonása, azóta gyakorlatilag vezetetlen a Magyar Úszószövetség, egyetlen elnökségi tagja Sós Csaba, aki vasárnap megválik ettől a tisztségtől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.